HOROSKOP 5: Strijelac krajnje optimističan, sa druge strane Jarac pesimističan

„Sve se dešava sa razlogom“ – rečenica vodilja svakog Strijelca. Optimizam mu je drugo ime. S druge strane, od dvanaest horoskopskih znakova, sigurno je da niti jedan nema toliku samokontrolu, samodisciplinu i pozamašnu hladnoću u sebi kao Jarac.

 

Strijelac – ličnost i karakter

Strijelac (22. novembar – 21. decembar) je deveti znak horoskopa. Za Strijelca se sa punim pravom kaže da je itekako energičan i radoznao. Njega sve zanima. Pored toga, on je dosta promjenjive prirode. On je jedan od najoptimističnijih znakova Zodijaka. Za njega jednostavno, riječ pesimizam ne postoji. Nastoji da u svemu vidi i izvuče samo dobro. Zahvaljujući tome, jednostavnije se izbori sa svim stresnim i teškim situacijama. Ne miruje, ne možete ga pronaći na jednom te istom mjestu. Uvijek je u pokretu. Strijelac je neko od akcije, u pravom smislu te riječi, ali mu sve brzo dosadi. Voli putovanja, ali je i materijalista. Dosta je komunikativan, ali i šarmantan. Dotaći će se razoraznih tema, samo kako ne bi dozvolio neugodnu tišinu. Nikada vam neće dati u potpunosti sebe, niti se otvoriti i pričati o onome što se nalazi iza njegovih vrata. Katkad voli obećavati, ali brzo odustane od istih. Tvrdoglav je i vjeruje da sve treba biti po njegovom. Spreman je na sve kako bi ispunio ono što je zacrtao i rijetko ga šta može zaustaviti u toj namjeri. Strijelac je vrlo iskren i sigurno je da iskrenosti kod njega ne manjka.

Strijelac i prijateljstvo

Što se tiče prijateljstva, on je skoro uvijek okružen prijateljima jer ne podnosi samoću. Zabavan je i duhovit. Često voli biti u centru pažnju i uživa kada ga neko hvali, pri čemu zna biti samouvjeren i izbjeći riječi zahvalnosti. Sklon je naivnosti te mu ista donosi razočarenja u ljude. Uvijek je tu da Vam da savjet i pomogne, na bilo koji način. Kao i u svemu, pa i u prijateljstvu, Strijelac je iskren. Oštro iskren i ne mari za posljedice. Reći će sve ono što misli bez bilo kakvog ustručavanja. On nije neko ko će Vam podmetnuti nogu, ko će spletkariti i učiniti sve da Vas namjerno povrijedi. Baš suprotno. Sve će učiniti kako bi Vas ohrabrio i podstakao da uvijek idete ka naprijed. Kada uradi neku uslugu za Vas, nije od onih koji čeka da se odmah ista uzvrati, na bilo koji način. Osjećajte se slobodnim da mu povjerite neku svoju tajnu jer će je on čuvati samo za sebe.

Strijelac (FOTO: Astrolook.com)

Strijelac i posao

Energičan, i kao takav  odlično se snalazi u svakom poslu. Kada nešto zamisli, ide pod svaku cijenu da to i realizira. Uvijek je spreman na svaki rizik. Njegova razvijena komunikacijska sposobnost umnogome mu olakšava svaki radni zadatak i poziciju. Zahvaljujući istoj, uspijeva se dobro snaći. U radnu atmosferu i među svoje kolege se trudi da uvijek unese optimizam i vedrinu. Voli učiti i brzo usvaja nova znanja. Budući da je materijalista, voli novac. Sposoban je da isti brzo zaradi, ali i potroši. Hedonista je u svakom smislu te riječi i sav novac troši isključivo na sebe i zadovoljavanje vlastitih užitaka. Nijednu kritiku neće odbaciti, već će je uvažiti i truditi se biti što bolji.

Strijelac i ljubav

Kada je riječ o ljubavi, tu se već javlja promjenjiva priroda svakog Strijelca. Izuzetno tvrdoglav, ljubomoran i neko ko Vas želi samo za sebe, što se nekada može pretvoriti u „bolesnu“ ljubomoru i samim tim narušiti cjelokupan odnos. Zna biti vrlo nepromišljen i implusivan u nekim situacijama, nakon čega se brzo kaje i trudi se ispraviti greške. Zaljubljive je prirode, sa čime je povezana naivnost. To je dovoljno objašnjenje zašto nailazi na pogrešne ljude tokom svog života. On u svome partneru traži i prijatelja, nekoga ko će uvijek biti tu za njega. Vrlo je pažljiv i romantičan, ali ne prema svakome. Tek kada pronađe svoju srodnu dušu, tu svoju uistinu lijepu osobinu počinje izražavati. Nije ništa čudno ako Strijelac nakon određenog vremena provedenog sa Vama, nestane. To je zato što nije očekivao da će se zaljubiti u Vas. On se, duboko u sebi, boji zaljubljivanja i emotivnog vezanja. Ali očekujte da će se vratiti Vama kada posloži stvari sa samim sobom. Jer katkad ni on ne zna šta tačno želi. Svoje emocije nikada neće iskazati u potpunosti jer nastoji biti oprezan.

Poznate ličnosti rođene u horoskopskom znaku Strijelca su: Emir Kusturica, Brad Pitt, Taylor Swift, Britney Spears…

Jarac – ličnost i karakter

Jarac (22. decembar – 19. januar) se smatra najozbiljnijim znakom Zodijaka. Ta ozbiljnost mu omogućava da sve što namjerava uraditi, uradit će to na najbolji mogući način. Ujedno je jedan i od najizdržljivijih znakova. Može trpiti nepravdu bilo koje vrste. Hladan je, bezosjećajan i djeluje kao da je od kamena. Kao da ne pripada ovome svijetu. Ima jako težak karakter i malo je onih koji uspijevaju izaći sa istim na kraj. Razmislit će ako treba nebrojeno puta samo kako ne bi dozvolio da napravi neku grešku. Čak i ako mu se omakne koja greška, pravit će se da to tako treba biti. Za razliku od Strijelca koji je prepun optimizma, za Jarca bi se moglo reći da nevjerovatno pesimističan. U svemu će naći nešto loše i prigovoriti tome i to nervira ljude u njegovoj blizini. Smatra za sebe da je najpametniji i da sve zna. Jarac je neko ko nije čuo za riječ „oprost“. On ništa ne oprašta i to dovoljno govori koliko je neshvatljiv i komplikovan.

Jarac i prijateljstvo

Nema puno prijatelja, a jednostavno objašnjenje za to je što malo ko s njim za izaći na kraj. Za prijatelje bira sebi slične i jedino tako može funkcionisati. Ako naljutite Jarca, budite spremni na njegovu brutalnost. Ne bira riječi i u stanju je da Vas istim uništi za tren. To je njegov način ispoljavanja bijesa i neće ostaviti prostora da mu uzvratite. Jarac iznad svega cijeni odgovornost. Ne voli kašnjenja jer on nikada ne kasni. Očekuje da se ljudi ponašaju prema njemu, onako kako se on ponaša prema njima. Voli biti sarkastičan. Ne zapostavlja ljude oko sebe i nikada ih neće ostaviti, niti izdati. Ali ako Vi njega izdate, onda možete zaboraviti na njega i njegovo postojanje. Jer ako Vi to ne uradite, on će. Sigurno je da neće gubiti vrijeme na ljude koji mu se ne dopadaju jer je za njega vrijeme nešto najdragocjenije.

Jarac (FOTO: Astrolook.com)

Jarac i posao

Jarac je ambiciozan, marljiv i krajnje odgovoran. Spreman je da se odrekne bilo čega kako bi ispunio svoj cilj. Za njega ne postoji tzv. zlatna sredina. On ide samo ka naprijed, želeći doći do vrha. To mu imponuje. Novac mu daje osjećaj moći i njegov najveći strah je strah od materijalnog gubitka. Stoga je dosta škrt na novcu i nije jedan od onih koji će vam posuditi isti, ukoliko Vam zatreba. Radi sporo, ali promišljeno. Definitivno, njegovo najjače oružje je strpljenje, zahvaljujući kojem sve uspije ostvariti. U stanju je da ostane smiren, čak i ako je situacija krajnje teška i nepodnošljiva. Kao u prijateljstvu, tako i u poslu, Jarac neće sebi dozvoliti da gubi vrijeme na poslove koje ne voli raditi i u kojima se ne pronalazi.

Jarac i ljubav

On je vrlo oprezan i u ljubavi. Neće se tek tako opustiti, ali sa druge strane, zavođenje mu je jača strana. S obzirom da se radi o dosta bezosjećajnom i hladnom znaku Zodijaka, svaka vrste ljubavne veze je teško održiva s njim. Više je naklonjen ka površnim vezama i onima koje ne traju. I ovo je jedan u nizu od znakova koji se ustručavaju iskazati svoja osjećanja i emocije, iz razloga jer se boji biti odbačen. Ali budite sigurni, kada Vam jednom Jarac izjavi ljubav, da se on zaista zaljubio. On tu ne kalkuliše. Dosta je povučen i stidljiv. Na umu uvijek ima da će biti povrijeđen, stoga često bira da bude usamljen, nego da to vrijeme provodi sa nekim. Prevaru neće nikada oprostiti. Kada ga jednom izigrate, možete zaboraviti na njega jer se on, sigurno, ne vraća. Kada krene, vrata će jako zalupiti i time će Vam pokušati dati do znanja šta ste izgubili i da ne kucate ponovo na ista jer ga neće pronaći na istom mjestu. Ako Vas više privlače djela u ljubavi, nego riječi, Jarac je prava osoba za Vas. Za njega riječi ništa ne znače. Na djelima se u potpunosti pokazuje, ili u dobrom ili u lošem svjetlu. Zaključno, Jarčevi su sve, samo nisu emotivna bića. Bit će Vam potrebna sreća i strpljenje s njima. Pa s tim u vezi, sretno!

Poznate ličnosti rođene u horoskopskom znaku Jarca su: Mel Gibson, Muhammad Ali, Emina Jahović, Miloš Biković…