More
  HomeDRUŠTVOBiHHAKERI NAPALI PORTAL "BUKA": Redakcija sajta DOBARPORTALnet kritizira svaki oblik napada

  HAKERI NAPALI PORTAL “BUKA”: Redakcija sajta DOBARPORTALnet kritizira svaki oblik napada

  Redakcijski kolegij i saradnici stranice dobarportal.net staju u red onih koji su uvijek tu da podrže kolege iz drugih medija, ukoliko je sloboda govora u pitanju. Vjerujemo u pravdu i znak podrške dajemo ekipi magazina BUKA. Njihov sajt je, kako i sami kažu, pod dobro pripremljenim hakerskim napadom od srijede uvečer (5. august 2020.). Naša poruka bi glasila “STOP NASILJU I PRITISCIMA NAD NOVINARIMA”.

   

  Prenosimo vam poruku redakcije online magazina BUKA:

  “Poštovane kolege i saradnici, ovim putem vas obavještavamo da je portal BUKA od sinoć, 5. avgusta, pod jakim cyber napadom, zbog čega je onemogućen pristup sadržaju sajta. Hakeri više od 12 časova konstantno rade na napadu koji administrativni tim BUKE nastoji ukloniti. Ovo nije prvi napad sa kojim se BUKA suočava, ali je jedan od najvećih.”, navode na početku saopćenja.

   

   

  „Sinoć smo u par navrata uspjeli da omogućimo rad sajta Buke, od jutros smo opet nedostupni. Sačuvali smo veliki broj dokaza o napadu i jutros će biti predani nadležnim organima, u pitanju je cyber terorizam kom se pristupa ozbiljno na međunarodnom nivou. Prošli haker Buke je završio u zatvoru. Mi ćemo dati sve od sebe da ponovo osposobimo sajt, iako smo svjesni da će se ovo ponavljati. Nekog dobro ljutimo istinom“, rekao je Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik portala BUKA.

  Must Read

  spot_img