Cancel Preloader

OVAJ ČETVRTAK U SARAJEVU: Premijera filma “Meni je ovako svaki dan” /VIDEO

 OVAJ ČETVRTAK U SARAJEVU: Premijera filma “Meni je ovako svaki dan” /VIDEO

Film “Meni je ovako svaki dan”, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosnia and Herzegovina, bit će premijerno prikazan u četvrtak, 23.07.2020. od 20:00 u JU Centar kulture i mladih Općine Centar, Jelića 1, Sarajevo.

 

Tokom proteklih mjesec, usljed preventivnih mjera i koncepta samoizolacije s kojima su se prvi put mnogi od nas susreli, počeli smo razmišljati o marginaliziranim grupama koji su cijeli život u takvoj situaciji. Osobe sa fizičkim i/ili mentalnim poteškoćama, poteškoćama u razvoju, LGBTQI populacija i druge ranjive grupe, iz dana u dan suočavaju se sa samoizolacijom koja nije naređena zakonom, nego produkt društvene stigme i nametnutog socijalnog, infrastrukturalnog i institucionalnog konteksta. Inspirisani ovom iskustvom, odlučili smo na filmsko platno prenijeti priče tri stvarne osobe koje su u stanju permanentne fizičke, socijalne i/ili mentalne izolacije.

 

 

Hana Sarajlić, Vanna Ćurin i Emir Velić učesnici su programa Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosna i Hercegovina. Mi smo samo dio ljudi koji su se koncem 2019. godine suočili s pandemijom koronavirusa i svim posljedicama ove pandemije. Ovaj projekt predstavlja početak puta ka socijalnoj inkluziji i demarginalizaciji osoba koje imaju fizičke, mentalne, senzorne i/ili razvojne poteškoće ili su etiketirane kao različite.

 

Svi zainteresirani za dolazak na premijeru mogu se javiti putem e-maila: mjosd.hia@gmail.com, te Instagram profila, ili Facebook stranice.

POGLEDAJTE TRAILER FILMA:

https://www.facebook.com/101234021662769/videos/992645087858206/?d=null&vh=e

 

AMER MUJEZINOVIĆ

https://dobarportal.net

Related post