MANEKENKA MELISA ŠIŠIĆ: Osvojene titule su mi dale vjetar u leđa

Zeničanka Melisa Šišić studentica je Pravnog fakulteta koja još od djetinjstva gaji ljubav prema modelingu. 

Ova 19-godišnja djevojka modelingu u početku nije pridavala toliko pažnje sve dok joj se prije dvije godine nije ukazala prilika da učestvuje na takmičenju na nivou Bosne i Hercegovine.

“Ponosna sam na samo učešće u projektu kroz koji sam naučila mnogo bitnije stvari od samog modelinga, a to je iskustvo u komunikaciji sa ljudima, razne saradnje i sl. Pored toga naravno i osvojene titule koje su mi dale vjetar u leđa, prvo na takmičenju u Zenici, a zatim i na državnom”, kaže Melisa Šišić za dobarportal.net.

Melisa Šišić (FOTO: Melisa Šišić, privatni arhiv)

Ističe da je izgled u većini stvari bitan na modnoj sceni, ali ne i presudan.

“Elokvencija, empatija, harizma, šarm, sve su to osobine koje bi trebale krasiti jednog modela ili manekenku”, govori zanosna Zeničanka koja se trudi ostati ista i kada se se ugase reflektori.

Kako kaže, zadovoljna je svojim izgledom i to joj je najbitnije.

“Smatram da svi mi imamo neke nedostatke koje vjerovatno najviše sami mi i primijetimo. Ne obazirem se previše na to da li drugima odgovara. Ako smo zadovoljni sami sobom i ispunjeni, tako ćemo izgledati i u očima drugih. Estetske zahvate podržavam ukoliko su u granicama normale i prirodnosti, ali ja se ipak ne bih odlučila za nešto tako”, riječi su naše sagovornice koja vitku liniju održava povremenim treninzima i isplaniranom ishranom.

Melisa Šišić (FOTO: Melisa Šišić, privatni arhiv)

Pažnja joj kao i svakoj djevojci uvijek prija, ali dodaje da je uvijek oprezna.

“U svijetu modelinga se nude razne prilike koje često mogu biti kobne i loše po nas djevojke. Zato smatram da je najbitnije imati u tom svijetu uz sebe osobu koja je iskusna i zaštitnički nastrojena, a ne osobu koja vas gleda kao korist koju stiče kroz posao zahvaljujući vama”, mišljenja je ova mlada manekenka.

Otkrila nam je i kakvi je muškarci privlače.

“Što se tiče odabira partnera, fizički izgled nije presudan.Pored sebe zamišljam osobu koja je obrazovana, ostvarena, ispunjena i prije svega iskrena”, naglašava ova ambiciozna djevojka.

Pandemija koronavirusa utjecala je i na njene planove.

“Nažalost, neke saradnje nisu uspostavljene zbog korone. U budućnosti želim prvenstveno završiti fakultet i ostvariti se u vidu karijere i porodice, a ostalo smatram da dolazi samo po sebi”, zaljučuje Melisa Šišić.

Melisa Šišić (FOTO: Melisa Šišić, privatni arhiv)