Home DRUŠTVO NA DRUŽENJU U SARAJEVU: Predstavljena jahta "Derubis 44 Fly", napravljena u BiH

NA DRUŽENJU U SARAJEVU: Predstavljena jahta “Derubis 44 Fly”, napravljena u BiH

Večeras je u Sarajevu u strogom centru grada,  na Trgu Bosne i Hercegovine bh. kompanija Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza priredila prisutnima usitinu odličnu svjetsku premijeru njihovog novog modela jahte “Derubis 44 Fly”. S ponosom ističemo da je jahta u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

 

U subotu večer s početkom u 20:30 sati, upriličena je svečana premijera za sve prisutne. Obraćanje ljudi koji su od samog starta podržavali ideju za ovakav poduhvat, do vlasnika kompanije, biti će dostupni za razgovor povodom ovog mega projekta. Premijera je otvorena za javnost.

Derubis jachts pred predstavljanje u Sarajevu (FOTO: DOBARPORTAL)

Prema službenim najavama, nedjelja je za predviđena za susrete sa važnim zvanicama, kako iz poslovnog svijeta, tako i mnogim pripadnicima diplomatskog kora. Organizatori su naglasili to da će se voditi računa o propisanim epidemiološkim pravilima, uz poštivanje distance koja je propisana zbog trenutne pandemije.

“Nakon izlaska na tržište prošle godine sa prvom Derubis jahtom, koja je ujedno i prva ikad napravljena u BiH, ostvarili smo značajne kontakte i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu. Nismo prestali da radimo na unapređenju i osposobljavanju serijske proizvodnje, te smo jako sretni da iz Sarajeva možemo svijetu poslati sliku sa novim, boljim, modernijim i luksuznijim modelom jahte koji je nastao u našoj proizvodnji. Ovo je jedinstvena prilika da svoj proizvod premijerno promovišemo u BiH, s obzirom na to da su svi sajmovi nautike u svijetu otkazani usred pandemije koronavirusa. Želimo sugrađanima dati priliku da vide to naše čudo, naš brod proizveden u Vitezu, u gradu koji nije na moru.” za medije je izjavio osnivač i direktor Derubis Yachts, gospodin Denis Kraljević.

Ono najosnovnije što trebate znati jeda ova jahta, naziva “Derubis 44 Fly” je dužine 14 metara/širine 4,5 metra/visine 6 metara.

“Ući u ovako ogroman projekat, pogotovo u vrijeme korona pandemije je izuzetno hrabar potezrekao je svim prisutnima Amir Zukić ministar preduzetništva Federacije BiH.

“Ja vam moram reći jednu veliku istinu. Dan kad smo počeli, imali smo jednu brusilicu, jedan kalup i volju i želju da uspijemo. Imali smo radnike koji su napravili, uz Denisa tvornicu za serijsku proizvodnju. Brodogradilište u srcu Bosne i Hercegovine. Najvažnije od svega je da nastavimo ovim tempom. Posebnu pažnju želim da, uz zahvalu uputim medijima koji od prvog dana vjeruju u ovaj projekat”, rekla je Lejla Kraljević, supruga Denisa Kraljevića osnivača Derubis jachts iz Viteza.

Derubis jachts pred predstavljanje u Sarajevu (FOTO: DOBARPORTAL)

“Ja I’m kao firmi želim svako dobro. Ovo je dio svjetske, jake globalne ekonomije. Globalizacija je učinila da male firme i zemlje gotovo nestanu sa svjetskog tržišta. Mi ćemo se i u budućnosti zalagati za ovakve i slične poduhvate i projekte iz BiH”, rekao je Fadil Novalić premijer Federacije BiH.

Denis Kraljević, vlasnik firme Derubis jachts i Amer Mujezinović glavni urednik DOBARPORTAL. NET na promociji jahte u Sarajevu (FOTO: DOBARPORTAL)

Derubis 44 Fly jahta pravljena je za boravak deset odraslih osoba na čak tri sprata, četiri kupatila i bazenom, te četiri spavaće sobe. Kompanija “Derubis Yachts” svoju prodaju trenutno vrši širom svijeta, uz svoje dobro izgrađene kontakte.

Derubis jachts, ekipa poduzetnica iz ekipe, pred predstavljanje u Sarajevu (FOTO: DOBARPORTAL)

Ova famozna jahta će biti u subotu večer, te u nedjelju izložena za javnost na platou Trga BiH. Još jednom navedimo da je posjetiocima omogućeno da dođu i pogledaju, uz poštivanje mjera koje su propisane zakonom, zbog trenutno aktivne pandemije.

Derubis 44 Fly, jahta proizvedena u BiH (FOTO:promo)

Komentari

komentar

1 COMMENT

Comments are closed.

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar