More
  HomeDRUŠTVOAPEL ZA POMOĆUDRUŽENJE GRAĐANA PORIJEKLOM IZ SANDŽAKA: Apel za pomoć poslali relevantnim institucijama BiH

  UDRUŽENJE GRAĐANA PORIJEKLOM IZ SANDŽAKA: Apel za pomoć poslali relevantnim institucijama BiH

  Udruženje građanja porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini uputili su apel za pomoć svim relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo.

   

  Sve je veći broj zaraženih virusom COVID-19 u Sandžaku. Tim povodom Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka uputilo je apel svim relevantnim insitucijama Bosne i Hercegovine. Kako navode u saopćenju, apel za pomoć je upućen predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefiku Džaferoviću, ministrici vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biseri Turković, premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću, zamjenici premijera Vlade FBiH i ministrici finansija Jelki Milićević, zamjeniku premijera Vlade FBiH i ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači, premijeru Vlade Kantona Sarajevo, Mariu Nenadiću, predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo, Mirzi Čeliku, ministru finansija Kantona Sarajevo, Jasminu Halebiću i gradonačelniku Grada Sarajeva, Abdulahu Skaki.

  “Molimo i ovom prilikom sve imenovane da u skladu sa svojim nadležnostima imogućnostima, a povodom ekstremno povećanog broja umrlih i zaraženih virusom COVID-19 u Sandžaku, upute pomoć u medicinskom materijalu i opremi ugroženim područjima Sandžaka.Iskreno se nadamo da će Bosna i Hercegovina, kao matica Bošnjaka u Sandžaku, a i pored vlastitih izazova, imati razumijevanja i pokazati humanost”, navodi se u saopćenju koje je potpisao predsjednik Ekrem Lekić.

   

  VEZANI TEKSTOVI: LJUDI U SANDŽAKU TREBAJU NAŠU POMOĆ: Pravo je vrijeme da pokažemo humanost

  Novel coronavirus covid 19 test tubes the result is + positive. (FOTO: Gettyimages)

  Must Read

  spot_img