MLADA NADA BH. ODBOJKE: Elena Babić blista i van terena

0
1289

Elena Babić odbojkašica je ŽOK “Bimal-Jedinstvo” iz Brčkog i igra na poziciji korektora.

 

Mlada Brčanka studira na Fakultetu sportskih nauka u Bijeljini, a najponosniji trenutak u njenoj dosadašnjoj karijeri desio se ove sezone kada je sa svojom ekipom osvojila bronzanu medalju u srednje-evropskom MEVZA takmičenju.

“Kao i svake godine, naš klupski cilj je biti šampion BiH, ali i ostvarenje što boljeg uspjeha u raznim evropskim takmičenjima”, kaže Elena Babić za dobarportal.net te smatra da kvalitet bh. odbojke svake godine slabi, ponajviše zbog finansijskih problema u klubovima.

Ističe kako je pandemija koronavirusa dosta utjecala na naše živote te da su sportisti to veoma teško podnijeli.

“Možete li zamisliti kako je to kada ste se do juče borili za šampionske medalje, igrali utakmice, išli na dva treninga dnevno, a u roku od par dana ste osuđeni da ne kročite nogom na parket par mjeseci? Iako su sve propisane mjere bile za opće dobro, to ne mijenja činjenicu da je ovakva situacija za sport dosta tužna, zar ne?”, govori mlada nada bh. odbojke.

Vijest koja ju je najviše obradovala bila je da se teretane konačno otvaraju.

“Mislim da je došlo vrijeme da prestanem da razmještam sav namještaj po kući i puštam preglasnu muziku”, priča nam ova 21-godišnja Brčanka koja ima neizmjerno poštovanje za sve koji odbojku igraju na najvišem svjetskom nivou.

Osim što je sjajna odbojkašica, Elena Babić svojim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Uz osmijeh se zahvalim svima na komplimentima”, dodaje ova zgodna odbojkašica.

Njena neostvarena želja je da putuje svijetom što više.

“Srećom imam priliku za putovanja kroz sport, ali i privatno sam veliki avanturista i jako me privlači nepoznato. Planovi za budućnost su mi samo da budem maksimalno posvećena napretku i svim sferama života. Samo to će donijeti rezultate”, zaključuje Elena Babić.