SVESTRANA AJLA IVKOVIĆ: Broj dobrih djela važniji je od broja pratitelja na mrežama

 SVESTRANA AJLA IVKOVIĆ: Broj dobrih djela važniji je od broja pratitelja na mrežama

Ajla Ivković iz Bugojna godinama unazad bavi se poslom modela, a trenutno je i studentica novinarstva.

 

Zavoljela je modeling još kao djevojčica i to joj je, kako kaže, bila ljubav na prvi pogled.

“Od trenutka kada sam se prvi put našla ispred objektiva nastala je ta neraskidiva veza koja uspješno traje i danas”, kaže Ajla te dodaje da je za njenu vitku liniju zaslužna genetika.

Iza sebe ima mnogo angažmana, a u razgovoru za Dobarportal ova mlada djevojka otkrila je na šta je najviše ponosna u svojoj dosadašnjoj karijeri.

“Neki angažmani su bili više, drugi manje uspješni, ali svi su doprinijeli mom psihičkom rastu i ostavili pouke koje i danas marljivo nosim sa sobom. Najviše sam ponosna na to što su vrijednosti koje sam sa sobom nosila od početka do kraja ostale iste. Cool je ako si lijepo ispao na fotografiji, ali, više je cool ako je unutrašnjost podjednako lijepa”, govori naša sagovornica.

Ovu mladu Bugojanku na Instagramu prati 35 hiljada osoba. Prema njenim riječima, ta brojka sa sobom nosi i veliku dozu odgovornosti, a samim time i potvrdu koliko ljudi cijene i podržavaju njen rad na čemu im je zahvalna.

“Mnogi nisu svjesni uticaja koji jedan Instagram post ili story može imati na mlađe generacije. Instagram vlada trendovima i to je činjenica. Bez obzira na sve, broj dobrih djela važniji je uvijek od broja pratitelja. To je baš to, samo brojka. Da li želite objavljivati golišave fotografije, opijanja i svake noć različitog partnera i tome učiti mlađe generacije? Koliko god se činilo da slični prolaze bolje u životu, elegantno i damski zauvijek ostavlja najveći pečat. Da li želite biti samo požudno gledane i ismijane, ili ipak poštovane, do vas je”, naglašava Ajla Ivković.

Smatra da će lijepo i uspješno uvijek biti cijenjeno.

“Ukoliko imate te karakteristike, a ne osjećate se tako, odgovor je jednostavan, okruženi ste pogrešnim ljudima. Biram se okružiti ljudima koji su prije svega lijepih unutrašnjosti, uspješni i ambiciozni. Svaki muškarac prema meni je džentlmen, a svaka žena puna podrške i ljubavi. Ono što očekujemo od drugih je u suštini odraz nas samih. Koliko daš, toliko i dobiješ”, dodaje naša sagovornica.

Od malih nogu gaji i ljubav prema novinarstvu.

“Još kao mala sam zamišljala kako stojim pred mnoštvom publike i pričam, a kroz
godine i školovanje moje komunikacijske vještine su pokazale da za to imam i dara. Ljubav prema objektivu je bila samo šlag na tortu”, priča svestrana Bugojanka.

Ističe da je novinarstvo, prije svega, jako zanimljivo.

“Za nas istraživačkog duha, novinarstvo je često i igra riječima. Iskustva koja sam stekla do sada su jako pozitivna, uzimajući u obzir da sam tek na početku puta i da s nestrpljenjem očekujem nove angažmane”, govori Ajla Ivković.

Dodaje da je njena odluka da se bavi javnim poslom uz sebe donijela i mnogobrojne komentare s kojima se vremenom naučila nositi.

“Na lijepe komentare se zahvalim, one uvredljive i proste blokiram, kako virtuelno tako i u stvarnosti, jednostavno. Muškarci koji obasipaju žene komplimentima više nisu posebna pojava, postali su svakodnevnica, sredstva do cilja se ne biraju, pa tako i riječi postaju sve slađe, a često daleko od iskrenih. Muškarac lijepih manira koji uvažava prave životne i moralne vrijednosti, nepogrešiva kombinacija. Glavni gradski “frajeri” koji voze tatin brzi automobil i koji novcem pokušavaju impersionirati žene koje samo novac i zanima, dva metra od mene. Lahko i svima dostupno me nikada nije privlačilo”, poručuje ova zanosna i ambiciozna djevojka koju lijepa riječ i sitni znaci pažnje bliskih osoba uvijek istinski obraduju, a najčešće iza toga stoje njena dva brata.

Njene ideje i planovi se mijenjaju iz dana u dan.

“Neke mijenjam novima dok druge samo malo “nadogradim”, ali sigurno jeste to da se planiram ostvariti na poljima marketinga i novinarstva, a uskoro počinje i realizacija novih projekata”, zaključuje Ajla Ivković.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

POVEZANE OBJAVE ...