MUZIKA: Sarajevski band “Pank Flojd” uskoro kreće na prvu oficijelnu turneju

“Pank Flojd” sarajevski je punk band nastao krajem 2016. godine. Trenutnu postavu banda čini sedam članova, a to su: Ivor Šarkić (Džoni Šarac Šarke) – bubnjevi, Aleksandar Ilić (CoA of the Beast) – bass gitara, Damir Bajrami (Dado Ramone) – električna gitara, Kemal Lihić (Connor ljuti s Otoke) – električna gitara, Kenan Avdić (Van Groh) – vokal, Amar Bilić (Gosn Billy) – vokal i Izet Tahirbegović (BlueEvil).

 

Sarajlija Amar Bilić koji je dio ove grupe u razgovoru za Dobarportal.net kazao je da je oduvijek volio muziku i uživao u zvucima gitare.

“Nisam od samog početka u bandu, ja sam se privalio nakon nekih četiri mjeseca od osnivanja, ali bio sam svjedok u osnivanju banda, kada su moj prije svega najbolji prijatelj, a sada kolega u bandu Kenan Avdić (Van Groh) i Ademir Alcantara Mulaosmanović (RokenRole) došli na ideju da se osnuje “Pank Flojd””, kaže Amar Bilić.

Smatra da se punk kao vrsta muzike polahko počinje vraćati na ove prostore.

“To se nama pravo sviđa. Reakcije publike su super, privukli smo čak neke ljude koji i ne slušaju ovu vrstu mizike, ali na naš koncert dođu i podrže nas”, ističe naš sagovornik.

Iz ovog sarajevskog banda najviše su ponosni na njihov prvi studijski album “Olimpijka”, kao i na saradnju sa Sejom Sexonom iz “Zabranjenog Pušenja”.

“Mislim da smo svi u bandu odrasli na “Zabranjenom Pušenju” i da nam je svima velika čast raditi sa ovakvim velikanima poput njih”, govori Amar Bilić.

Nadaju se da će uskoro krenuti na svoju prvu oficijelnu turneju.

“Malo nas je korona zeznula, mi smo u martu trebali krenuti na turneju, ali desilo se šta se desilo. Imamo par projekata skoro pa završenih i onda ćemo ući u studio i lagano krenuti snimati nešto novo, sasvim novo”, zaključuje Amar Bilić.