MANEKENKA AJLA DEMIROVIĆ: Svijet mode nije bajan, želja mi je da glumim u nekom filmu

MODA SLIDER

Ajla Demirović već duži niz godina uspješno se bavi modelingom.

 

Ova 24-godišnja djevojka trenutno živi u Švicarskoj, odakle je u razgovoru za dobarportal.net govorila o svojoj karijeri i ambicijama.

“Od djetinjstva sam voljela lijepu garderobu i maštala sam da jednog dana postanem model. Kada sam bila malo starija počela sam da gledam Victoria’s Secret revije, gdje je moja ljubav i želja za modelingom porasla”, kaže Ajla Demirović.

Njen prvi veliki modni projekt bio je spot sa Bubom Corellijem, gdje je glumila u spotu za pjesmu „Nju bi da ljubim“.

“Zatim sam ostvarila ugovore sa različitim modnim internacionalnim agencijama, u Milanu, Istanbulu, Beirutu, Atini, Parizu, Minhenu i Cirihu. Radila sam za razne dizajnere, među njima i za: Moncler, Elie Saab, Max Mara, Tory Burch… Ponosna sam na svaki dosadašnji uspjeh. Upoznala sam mnogo ljudi i stekla mnogo internacionalnih prijatelja s kojima sam i dalje u kontaktu. Naučila sam i nekoliko raličitih jezika da govorim i da budem samostalna”, govori naša sagovornica.

Potpisala je ugovor i sa jednom agencijom u Bangkoku, gdje je većinom zastupljen komercijalni modeling.

“Nisam još išla tamo poslovno već sam izabrala da radim u Europi. Ukoliko se odlučim da putujem i radim ponovo u jednom od navedenih gradova gdje imam ugovore, mogu da idem. Ovdje u Švicarskoj imam agenciju u Zurichu ali i “nonexclusive contract” tako da radim ponekad sa agencijom, ali imam i slobodu da radim samostalno kao freelance model”, ističe ova djevojka koja mami uzdahe mnogih muškaraca.

Smatra da je pandemija koronavirusa utjecala i na svijet mode. 

“Mnogo modela se našlo u teškoj situaciji, bez posla što znači i bez novca. Ja sam to vrijeme iskoristila da pohađam različite online kurseve. S obzirom da se pandemiji polako bliži kraj, mislim da će se sve vratiti u svoj normalan tok”, dodaje ova zanosna ljepotica.

Naglašava da u Bosni i Hercegovini ima mnogo talentovanih osoba u modnoj sceni.

“Mnogi od njih su se već dokazali i na europskoj i svjetskoj sceni. Veoma mi je drago što sam i ja imala priliku da radim sa nekoliko domaćih poznatih dizajnera, šminkera, frizera i fotografa koji su mi pomogli da dođem do internacionalnih pista”, riječi su mlade manekenke koja ističe da poznaje neke jako lijepe i uspješne manekenke, ali ih cijeni zavisno od njihovog karaktera.

Prije nekoliko godina agencija iz Sarajeva htjela ju je poslati na takmičenje za Miss, no do toga nije došlo.

“Kada sam otišla na neki Miss BiH sastanak i vidjela kako to sve ne profesionalno izgleda bila sam razočarana. Na kraju krajeva velika je razlika između missica i manekenki. I ni jedna svjetski poznata manekenka se nije takmičila za Miss”, govori ova zgodna djevojka.

Nema ništa protiv nagih fotografija sve dok one nisu vulgarne.

“Već imam nage fotografije i tako bih se fotografisala sve dok su fotografije sa stilom a ne vulgarne”, otkriva ova atraktivna djevojka kojoj laskaju komplimenti muškaraca.

Otkrila je i drugu, ružnu stranu modelinga.

“Ja, iskreno, nisam dobila nemoralnu ponudu. Ali znam par djevojaka koje su u Milanu dobile nemoralne ponude tipa da li bi radile image modeling sa seksulanim odnosom i nudili su im mnogo novaca za to. Svijet mode nije bajan. Ima mnogo opasnosti i mnogo ne pravednosti. Na kraju do modela je kako se postavi”, priča ova lijepa manekenka.

Za njenu vitku liniju zaslužna je genetika i samodisciplina.

“Kada je riječ o modelingu, dvije godine sam putovala konstantno i nisam se fokusirala ni na šta drugo. Organizovana sam osoba i uvijek mi je lahko bilo uskladiti svoje vrijeme”, govori naša sagovornica koja voli putovati, čitati knjige, učiti nove jezike, kuhati i praviti prirodnu kozmetiku.

Ne krije da bi se rado okušala i u svijetu glume.

“Velika mi je želja da glumim u nekom filmu, jer volim glumiti. Glumila sam i u trileru za jednu knjigu u Italiji, glumila sam u dva spota, kada sam bila mala glumila sam u jednoj epizodi u seriji u Crnoj hronici. Moj dedo je često bio u medijima zbog svoje sportske karijere pa tako sam i ja več od malena bila uključena u medijski svijet”, otkriva ova svestrana djevojka kojoj nedostaju Sarajevo, porodica i prijatelji.

Naglašava da se dovoljno dugo bavila modelingom gdje je ostvarila neke svoje ciljeve.

“Sada mi je cilj da se ostvarim u nekom drugom pozivu kao što je marketing, a modelingom ću se uvijek baviti iz hobija”, zaključuje Ajla Demirović.