Home MODA NATAŠA DERIKONJA: Ljepota je postala imperativ, živimo u začaranom krugu

NATAŠA DERIKONJA: Ljepota je postala imperativ, živimo u začaranom krugu

Bosanskohercegovačka manekenka Nataša Derikonja iz Bijeljine trenutno živi u Novom Sadu gdje završava studije Scenske arhitekture na Fakultetu tehničkih nauka.

 

U razgovoru za dobarportal.net ova svestrana djevojka kazala je da je najviše ponosna što je uspjela ostvariti simbiozu između zvanja i hobija. Njeno profesionalno zvanje je inženjer scenske arhitekture koje je blisko sa modelingom, a zajednička im je ta umjetnička nota.

“Novonastala situacija je odložila većinu mojih obaveza, koje sam morala prolongirati. Obzirom da je korona unijela promjene u svim sferama života i poslovanja, ostaje nam da budemo strpljivi. Sve je stvar prilagođavanja i možda smo spremniji i zreliji poslije novonastale situacije da se pokažemo u najboljem svijetlu”, kaže Nataša Derikonja.

Dodaje da je i modna industrija suočena sa krizom na globalnom nivou.

“Ekonomska kriza je pogodila svijet i reflektuje se na modnu industriju koja će mnogo da trpi. Ona mijenja trendove, funkcioniše na principu prilagođavanja. Ovo posebno mislim na brendove dostupne masi. Ipak, vjerujem da će veliki brendovi da se izbore sa novonastalom situacijom kako bi zadržali svoj status. Nadam se da je ovo sve iza nas i da će se modna industrija izboriti sa novonastalom situacijom”, smatra mlada manekenka.

Mišljenje je da se danas na ljepotu gleda suženim vidicima.

“Ljepota je postala imperativ. Danas  kada se kaže ljepota misli se prije  svega na onu vidljivu, spoljašnju ljepotu. Nažalost, to je proisteklo iz društvenog sistema koji nam je nametnut. Svi živimo u ovom začaranom krugu i mislim da treba svi da radimo na sebi jer svako ima svoju autentičnost i treba da se oplemenjuje. Što se tiče ljepote i uspjeha kao cjelokupnog paketa uvijek će biti osporen od strane neizgrađenih i nesigurnih ličnosti. Teško je nositi ovo breme. Vjerujem da će uvijek biti ostvarenih ljudi koji će da cijene cjelokupan paket”, govori lijepa Bijeljinka.

Otkrila nam je i šta je najviše privlači kod muškaraca.

“Najviše me privuče iskrenost, lojalnost,i brižnost. Također veoma je važna podrška, sigurnost, zrelost kao i smisao za humor koji je mnogo važan”, ističe ova zanosna ljepotica.

Dan ne može zamisliti bez svoje rutine.

“To su jutarnja kafa koja je obavezna uz slatkiše, kao i da nekoga ne nasmijem bar jednom u toku dana. Tu je i bezbroj nevidljivih rutina i navika koje se ponavljaju svakodnevno”, otkriva naša sagovornica.

Imala je i poruku za sve naše sugrađane.

“Vjerujte u sebe i svoje djelovanje. Slušajte uvijek svoje misli i ne prepuštajte se prolaznim željama i raspoloženjima koji nam oduzimaju snagu”, zaključuje Nataša Derikonja.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar