NATAŠA DERIKONJA: Ljepota je postala imperativ, živimo u začaranom krugu

 NATAŠA DERIKONJA: Ljepota je postala imperativ, živimo u začaranom krugu

Bosanskohercegovačka manekenka Nataša Derikonja iz Bijeljine trenutno živi u Novom Sadu gdje završava studije Scenske arhitekture na Fakultetu tehničkih nauka.

 

U razgovoru za dobarportal.net ova svestrana djevojka kazala je da je najviše ponosna što je uspjela ostvariti simbiozu između zvanja i hobija. Njeno profesionalno zvanje je inženjer scenske arhitekture koje je blisko sa modelingom, a zajednička im je ta umjetnička nota.

“Novonastala situacija je odložila većinu mojih obaveza, koje sam morala prolongirati. Obzirom da je korona unijela promjene u svim sferama života i poslovanja, ostaje nam da budemo strpljivi. Sve je stvar prilagođavanja i možda smo spremniji i zreliji poslije novonastale situacije da se pokažemo u najboljem svijetlu”, kaže Nataša Derikonja.

Dodaje da je i modna industrija suočena sa krizom na globalnom nivou.

“Ekonomska kriza je pogodila svijet i reflektuje se na modnu industriju koja će mnogo da trpi. Ona mijenja trendove, funkcioniše na principu prilagođavanja. Ovo posebno mislim na brendove dostupne masi. Ipak, vjerujem da će veliki brendovi da se izbore sa novonastalom situacijom kako bi zadržali svoj status. Nadam se da je ovo sve iza nas i da će se modna industrija izboriti sa novonastalom situacijom”, smatra mlada manekenka.

Mišljenje je da se danas na ljepotu gleda suženim vidicima.

“Ljepota je postala imperativ. Danas  kada se kaže ljepota misli se prije  svega na onu vidljivu, spoljašnju ljepotu. Nažalost, to je proisteklo iz društvenog sistema koji nam je nametnut. Svi živimo u ovom začaranom krugu i mislim da treba svi da radimo na sebi jer svako ima svoju autentičnost i treba da se oplemenjuje. Što se tiče ljepote i uspjeha kao cjelokupnog paketa uvijek će biti osporen od strane neizgrađenih i nesigurnih ličnosti. Teško je nositi ovo breme. Vjerujem da će uvijek biti ostvarenih ljudi koji će da cijene cjelokupan paket”, govori lijepa Bijeljinka.

Otkrila nam je i šta je najviše privlači kod muškaraca.

“Najviše me privuče iskrenost, lojalnost,i brižnost. Također veoma je važna podrška, sigurnost, zrelost kao i smisao za humor koji je mnogo važan”, ističe ova zanosna ljepotica.

Dan ne može zamisliti bez svoje rutine.

“To su jutarnja kafa koja je obavezna uz slatkiše, kao i da nekoga ne nasmijem bar jednom u toku dana. Tu je i bezbroj nevidljivih rutina i navika koje se ponavljaju svakodnevno”, otkriva naša sagovornica.

Imala je i poruku za sve naše sugrađane.

“Vjerujte u sebe i svoje djelovanje. Slušajte uvijek svoje misli i ne prepuštajte se prolaznim željama i raspoloženjima koji nam oduzimaju snagu”, zaključuje Nataša Derikonja.

Jasmin Alibegović

http://www.dobarportal.net

POVEZANE OBJAVE ...