SADIK AHMETOVIĆ: Nije član DF-a, a da li je ispunjavao uslove na konkursu?

Ovih dana u medijima se pojavila informacija da je nekadašnji ministar sigurnosti Sadik Ahmetović imenovan za direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

 

 

Ahmetovića je javnost upoznala kao istaknutog funkcionera i člana SDA. Od 1995. godine gradi karijeru političkog lica u toj stranci sve do 2017. kada biva isključen.

Nakon isključenja pristupio je Nezavisnom bloku, ali zbog neslaganja sa vrhom bloka istupio je iz te stranke.

Kao akutelni ministar sigurnosti u septembru 2010. bio je optužen za učešće u sex aferi s maloljetnicom.

Sporna činjenica kod imenovanja Ahmetovića je i ta što je u konkursnoj proceduri navedeno da lice mora imati pet godina radnog iskustva u struci, što u biografiji Sadika Ahmetovića nije navedeno. Dakle, ono što je dostupno u bazi CIN-a negira iskustvo Ahmetovića u struci defektologa.

Njegovo imenovanje na mjesto direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli povezivano je sa strankom Demokratske fronte koja je oštro negirala ikakvu vezu sa kontroverznim političarem.

“O imenovanju Ahmetovića ništa ne znam, osim što sam saznao da je bio jedini kandidat na konkursu. Lažu da je član DF-a. Čak niti jedan član Upravnog odbora Doma za nezbrinutu djecu nije član DF-a. Ovo što se dešava je histerija i pritisak stranaka kao što su Naša stranka, Narod i pravda i ostalih u službi HDZ-a, koji poturaju laži prema DF-u ne bi li DF izašao iz vlasti” – kaže Mahir Mešalić, šef Kluba zastupnika DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona.