Home MODA LJEPOTICA: Esmedina Luković, studentica medicine kojoj je modeling velika ljubav

LJEPOTICA: Esmedina Luković, studentica medicine kojoj je modeling velika ljubav

Esmedina Luković studentica je medicine na Medicinskom fakultetu u Zenici, a uporedo se bavi i modelingom. U razgovoru za dobarportal.net ova svestrana 22-godišnjakinja govorila je o situaciji s pandemijom koronavirusa, ali i o tome kako ona provodi ove dane.

 

“Evidentna je činjenica da situacija u kojoj se nalazimo proteklih nekoliko sedmica nije nimalo povoljna. Situacija nije poremetila moje planove nego je došlo do reorganizacije nekih mojih planova i ideja. Pokušala sam izvući maksimalnu korist i smatram da sam to uradila jako dobro”, kaže Esmedina Luković.

Dodaje da uvijek iz najgoreg pokušava izvući ono pozitivno.

“Ono što je najznačajnije za spomenuti jeste moj rad na mnogobrojnim projektima u saradnji sa nevladinim organizacijama i Medicinskim fakultetom u Zenici, čiju realizaciju možemo očekivati u narednim mjesecima, kada se situacija malo smiri”, govori naša sagovornica.

Naglašava da vanredna situacija nije proglašena bez opravdanog razloga.

“Neophodno je da građani sve mjere shvate ozbiljno. Moj savjet je da se svi strogo pridržavaju naredbi koje su izdate od nadležnih institucija i kako bismo što prije zajedno prevazišli i ovo”, riječi su ove mlade Zeničanke.

Modeling je oduvijek bio njena strast i ljubav.

“Taj segment mog života trenutno je na čekanju, čekam ljepše dane i nadam se da će uskoro nastupiti, a onda punom parom radim i na tome. Planovi su tu, postoji nekoliko ponuda za modne angažmane, ali o tome malo kasnije”, priča ova zanosna ljepotica.

Smatra da je ljepota danas precijenjena.

“Ona ne govori sama za sebe i smatram da je to dar od Boga ,ali uspješnost je nešto na čemu djevojke danas moraju mnogo raditi kako bi se ostvarile. Mnogi još vjeruju u stereotipe koji su nekada bili ustaljeni kada je riječ o lijepim djevojkama, a te stereotipe ćemo rušiti samo kada uspješnost, inteligenciju i rad na sebi budemo stavljale na prvo mjesto”, mišljenja je naša sagovornica.

Otkrila je i šta je posebno privlači kod muškaraca.

“Maniri, lijep odgoj i kultura su svevremenske najljepše odlike muškaraca. To je ono što mi uvijek privuče pažnju, a smisao za humor i romantičnost su nešto čemu teško mogu odoljeti”, iskrena je mlada Zeničanka.

Ističe da će se i u budućnosti nastaviti truditi kako bi ostvarila svoje snove.

“Sve želje koje imam, a do sad nisu ispunjene su zapravo ciljevi na kojima radim i radit ću kako bi to neostvreno zapravo dovela do ispunjenja. Ne postoje nemoguće i neostvarive želje već samo ciljevi na kojima nekada moramo raditi malo više kako bismo ih ostvarili”, zaključuje Esmedina Luković.

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar