More
  HomeMODAZA PRIMJER: Manekenka Ines Jovanović nabavlja materijal za izradu maski

  ZA PRIMJER: Manekenka Ines Jovanović nabavlja materijal za izradu maski

  Manekenka Ines Jovanović godinama korača svjetskim modnim pistama i ostvaruje svoje snove. Rođena Splićanka sada živi u Tuzli, gdje provodi vrijeme u kućnoj izolaciji.

   

  “Niko nije siguran od koronavirusa, pa čak ni mladi. Italija, Španija ali i druge zemlje pokazuju da su bolnice pune mladih ljudi, sportista, djece a ne samo starijih ljudi koji su zaraženi koronavirusom. Molim vas, vodite računa o sebi jer zdravlje je najvažnije”, kaže Ines Jovanović.

  Ističe da Covid-19 ne treba potcjenjivati.

  “Informirajte se o koronavirusu, kako bi saznali korisne upute o prevenciji i razne preporuke za kućnu izolaciju. Budite u toku kako bi smanjili rizik po sebe i druge. Radi se o ozbiljnom virusu o kome se ne znaju još uvijek sve pojedinosti, ne postoji lijek niti terapija. Zato, koliko je god moguće, ostanimo u kući”, poručuje zgodna manekenka.

  Naglašava da se svakodnevnica može razbiti malim stvarima.

  “Svoje slobodno vrijeme u kućnoj izolaciji možete iskoristiti za mnoge aktivnosti kao kućanski poslovi, fizička aktivnost i trening, učenje, čitanje knjiga, video pozivi s prijateljima, slušanje muzike, gledanje serija i filmova,  otkrijte svoje kulinarske sposobnosti i provodite kvalitetno vrijeme sa svojim najbližima u kući”, riječi su naše sagovornice.

  Zanosna manekenka uključila se i u humanitarni rad.

  “Moja aktivnost se sada sastoji u nabavci materijala i kontaktiranjima raznih modnih kuća i dizajnera, kako bi izradili kvalitetne maske i zaštitna odijela za zdravstvene ustanove”, govori nam ova svestrana djevojka koja poziva mlade da pomognu starijim osobama iz svog susjedstva.

  Imala je i poruku za sve naše sugrađane.

  “Svi građani BiH su sada kao porodica, ujedinjena više nego ikada prije, svi smo u ovome zajedno i samo zajedničkim snagama možemo iz ovog rata s nevidljivim neprijateljom izaći jači, sretniji i zdraviji”, zaključuje Ines Jovanović.

  Must Read

  spot_img