NAJLUĐE NOGOMETNE TEORIJE ZAVJERE: Zle lazanje, gole Nijemice i Messi tajni agent

Koronavirus paralizirao je svijet pa tako i nogomet. U nedostatku utakmica, izdvojili smo najluđe nogometne teorije zavjere.

 

Neke stvari koje su se dogodile, neke nisu, neke su sulude, ali i dalje nas zabavljaju.

Tottenham i lazanje

Noć prije zadnje utakmice sezone 2005./2006., Tottenhamovi igrači su bili pokošeni nakon večere u hotelu. Njih čak 10 je bilo u jako lošem zdravstenom stanju. Igrači Martina Jola nisu mogli ništa, Arsenal je osvojio četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a priča se da je kuhar u hotelu koji je pripremao lazanje za Spurse bio navijač Arsenala.

Sindelar ponizio naciste, a onda je on napustio ovaj svijet

Nacistička Njemačka je 1938. godine organizirala “prijateljsku utakmicu” kako bi olakšali integraciju nakon pripajanja Austrije, ali golom za pobjedu od 1:0 ih je ponizio Matthias Sindelar, austrijski špilmaher, nogometni Mozart.

Za godinu dana je bio mrtav. Priča se da su on i djevojka počinili samoubistvo, priča se da ih je ubio neispravan dimnjak, a nerijetko se čuje i teorija da ih se riješio Gestapo zbog pro-židovskih stavova i odbijanja nacističkih ciljeva. Nikad nećemo znati.

Esmeralda – epizoda: Zašto bi najbolji igrač Engleske krao smaragdne narukvice?

1970. godine Engleska je branila naslov svjetskog prvaka. Najvažniji igrač obrane, Bobby Moore, optužen je da je ukrao smaragdnu narukvicu od draguljara u Kolumbiji. Četiri dana je bio u kućnom pritvoru i oslobođen je zbog nedostatka dokaza.

Dvije godine kasnije iscurili su dokumenti da su kolumbijske tajne službe htjele destabilizirati englesku reprezentaciju preko njihovog najvažnijg igrača.

“Cruyff, šampanjac i gole žene”

Nizozemci su bili favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva 1974. godine, ponajviše zbog njihovog najvećeg maestra – Johana Cruyffa. Nizozemska je jednostavno igrala ljepši nogomet. Prošli su grupu bez poteškoća, a putem do finala  riješili su Argentinu, Istočnu Njemačku i Brazil s ukupnim rezultatom od 8:0.

Prije samog finala sa Zapadnom Njemačkom, najveći njemački tabloid “Bild” donio je priču o četiri neimenovana Nizozemca koji su slavili u bazenu s golim njemačkim djevojkama prije polufinalne utakmice s Brazilom. Naravno da je naslov bio “Cruyff, šampanjac i gole djevojke”.

Žene iz domovine su odmah zvale, a najviše je po lampi dobio Cruyff koji navodno nije spavao cijelu noć. Pa ti vidi – najbolji nogometaš ne spava cijelu noć i još je emotivno iscrpljen. Nizozemci su bili potreseni u finalu, Cruyff je igrao neprepoznatljivo, a nakon tog finala više nikad nije zaigrao za Oranje na Svjetskom prvenstvu. Priča se da je to bio dogovor sa ženom, ali Cruyff kaže da je sam tako izabrao.

“Šta si mi u vodu stavila?”

Kad igraju Brazil i Argentina, znaš da će biti drame, ali niko ne bi rekao da će biti sedativa u priči. Lijevi bočni tadašnjeg Brazila, Branco, uvjeren je da mu je argentinski fizioterapeut dao vodu sa sedativima te se žalio da je čak dva dana kasnije osjetio mučninu i vrtoglavicu.

A možda je Maradona pio iz te boce pa je ostalo nešto što se nije trebalo tamo naći. Maradona nikad nije porekao ovu priču. Da, na snimci izgleda malo čudno.

Svjetsko prvenstvo koje se nije dogodilo

Konspiration 58 je film iz 2002. godine koji je tvrdio kako se Svjetsko prvenstvo 1958. godine u Švedskoj zapravo odigralo u filmskom studiju u Los Angelesu. Naravno, kao eksperiment CIA koja je provjeravala moć televizirane propagande.

Dokazi su bili sumnjive zgrade u pozadini, kopačke te sjene igrača koje nikako nisu mogle biti posljedica skandinavskog ljetnog sunca. Cijeli je na Youtubeu u tri dijela, ako vas zanima, ali i David Icke je cijeli na Youtubeu pa to ne znači da ga morate gledati.

Na samom kraju filma i sam redatelj kaže da je film zapravo eksperiment kojim se istražuje rekonteksualizacija historije te teške posljedice koje takav čin može ostaviti na javnost – što se događa i s poricanjem Holokausta. Kao da je 2002. još lik predvidio ovo konstantno “fake news” i “fake history” stanje u kojem ćemo živjeti.

Messi i društvo su slali kodirane poruke sirijskim pobunjenicima

Zamisli… Messi. Tajni agent koji svojim dodavanjima šalje kodirane poruke sirijskim pobunjenicima. I to tokom El Clasica! Znači li to da je Real Madrid tajna služba koji je sarađivao?

Sirijska državna televizija je tvrdila kako su Leo, Xavi, Iniesta i društvo svojim lijepim dodavanjima otkrivali najbolje rute za švercanje oružja u Siriju.

“Ovo je prva faza gdje se oružje šalje iz Libanona” – a na ekranu im akcija u kojoj su sudjelovali Messi, Iniesta i Pedro.