Home SLIDER OSTANITE U KUĆI: Vježbajte s Milicom Budimir i održite formu

OSTANITE U KUĆI: Vježbajte s Milicom Budimir i održite formu

U ovim danima većina populacije suočena je s mjerama ograničenog kretanja zbog širenja koronavirusa. Drastično su smanjene aktivnosti koje provodimo u pokretu, većina nas je u zatvorenom prostoru, a kretanje je svedeno na minimum.

 

Stručnjaci savjetuju da je u ovakvim okolnostima najvažnije uspostaviti dnevnu rutinu, različite aktivnosti koje obavljamo u kući u određeno vrijeme. Među preporučenim aktivnostima je i vježbanje koje ne samo da će naše tijelo održati u formi, nego će se blagotvorno odraziti i na duh.

Banjalučanka Milica Budimir certificirana je fitness instruktorica i već četiri godine ambasador “Nikea” za Bosnu i Hercegovinu. Milica, koja je sa svojom sestrom Jankom vlasnica fitness kluba “Sparta”   u razgovoru za dobarportal.net govorila je o utjecaju koronavirusa na fitness industiju, ali i dala neke savjete kako da odžimo formu.

“Koronavirus utjecao je na sve ljude na planeti i na sve sfere našeg života.  Sama činjenica da su otkazane Olimpijske igre govori mnogo o tome koliko je ova pandemija utjecala na sport. Fitness centri su prvi zatvoreni i iskreno meni veoma nedostaje posao”,  kaže Milica Budimir.

Klijente s personalnih treninga preusmjerila je na online saradnju i jako dobro funkcioniraju.

“Energija grupnih treninga je neopisiva posebno kada naviknete na nju godinama, kao ja. Na inicijativu mojih klijenata i drugarica pristala sam da održim jedan live trening na mom Instagram profilu, ne znajuci da ću, putem telefona, ući u hiljade dnevnih soba širom svijeta “, govori naša sagovornica.

Treninge radi iz zadovoljstva.

“Zaista je dobar osjećaj trenirati s više hiljada ljudi,  ta energija se osjeti i putem interneta. Stvarno uživam i veoma sam sretna kada znam da sam nekome skrenula misli s trenutne situacije i navela ga da učini nešto dobro za sebe”, riječi su ove Banjalučanke.

S Milicom treniraju i žene i muškarci i djeca, svih generacija.

“Aktivirali su se i oni koji nikada ranije nisu trenirali, što je mi je posebno drago. Fizička aktivnost ima mnogo benefita.  Sigurno da mnogo znači u izolaciji, oslobađa nas od stresa, pruža osjećaj zadovoljstva i održava tijelo i um zdravima”, kazala nam je ova fitness instruktorica.

Odgovorila je i na pitanje kako da se hranimo u izolaciji.

“Moramo uzeti u obzir da se mnogo manje krećemo, gotovo nikako, što znači da nam je i sama potrošnja manja. Zato i hranu treba da prilagodimo trenutnoj situaciji, da smanjimo unos kalorija, kako ne bismo iz karantina ponijeli višak kilograma”, zaključuje Milica Budimir.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar