MANEKENKA ŠEJLA SARAJLIĆ: Mislimo pozitivno i ne izlazimo napolje

MODA

Šejla Sarajlić nedavno je izabrana za drugu pratilju Fotomodela BiH za 2020. godinu. Ova 17-godišnja djevojka iz Zenice trenutno se nalazi u izolaciji zbog pandemije koronavirusa.

“U martu i aprilu su bile planirane mnoge revije. Međutim,sve je otkazano zbog trenutne situacije. Revije i fotografiranje me ispunjavaju, mnogo sam poželjela scenu i jedva čekam da se sve vratii u normalu. Ovim revijama je trebala započeti nova sezona Izbora za Fotomodela BiH 2020.”, kaže Sarajlić.

Za ovu mladu manekenku izolacija nije toliko strašna kao što je nekima.

“Vrijeme provodim gledanjem omiljenih filmova,čitanjem knjiga. Provodim svoje dragocijeno vrijeme sa porodicom, tako što igramo društvene igre,razgovaramo i mislimo pozitivno.Treba se misliti pozitivno, za bolje sutra. Ja se u svom domu osjećam prelijepo, sa osobama sam koje su mi najbitnije u životu,moji roditelji i sestra”, govori svestrana Zeničanka.

Nikad joj nije dosadno u kući.

“U toku izolacije naučila sam nešto novo kuhati, i ovo je odlično vrijeme za to. Volim uređivati svoju sobu,pa sam je malo dekorisala. Također,  tu je i online nastava i uvijek se ima nešto novo za učiti i pisati “, riječi su naše sagovornice.

Imala je i poruku za sve naše sugrađane.

“Mislimo pozitivno i ne izlazimo napolje, radi sebe i drugih. Ništa nije vječno”, zaključuje Sarajlić.