Cancel Preloader

NAKON EKSTREMNIH TEMPERATURA: Stiže nam ledeni val sa Antarktika!

 NAKON EKSTREMNIH TEMPERATURA: Stiže nam ledeni val sa Antarktika!

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 17 °C.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno 0; Zenica 2; Ivan Sedlo, Livno 4; Sanski Most 6; Grude, Mostar, Široki Brijeg 8; Sarajevo, Tuzla 9; Neum 11; Gradačac 14; Bihać 15;

Prema navodima meteorologa, narednih dana, tačnije sve do utorka, bit će izrazito toplo. Kako pojašnjavaju, bit će toplo kao skoro nikada krajem januara i početkom februara, uz često umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, te uz dosta oblaka i u većini krajeva malo kiše, ponegdje vjerovatno i nimalo.

Ako je suditi prema najavama Servisa Severe Weather Europe, narednih dana pred nama je, širom južne, ali i centralne Evrope, pa i na Balkanu, period koji će obilježiti “ekstremne temperature”.

Međutim, nakon toga nam stiže polarni val. U Evropu stiže val hladnoće s Arktika. Znatno niže temperature prvo će zahvatiti srednju Evropu, a potom će se proširiti i na Balkan.

Vrhunac hladnoće se očekuje u četvrtak, 6. februara. Velike količine snijega u Alpama, a ne isključuju da će ga biti i na zapadnom Balkanu, u Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj i Poljskoj. Meteorolozi zasad ne predviđaju koliko će trajati ovaj ledeni val – javlja Severe Weather Europe.

Related post