AHMED IMAMOVIĆ PISAO BRITANSKOM AMBASADORU: Tiče se odlikovanja Emira Hadžihafizbegovića..

 AHMED IMAMOVIĆ PISAO BRITANSKOM AMBASADORU: Tiče se odlikovanja Emira Hadžihafizbegovića..

Ne jenjava reakcija javnosti povodom jučerašnjeg odlikovanja glumca Emira Hadžihafizbegovića u samoprozvanu titulu “britanskog lorda”. Da stvar bude gora, ovo se dogodilo nakon šokantnog snimka, nedavno puštenog u javnost. Snimka u kojem se Hadžihafizbegović u vidno alkoholisanom stanju, u potkošulji i polugol, valja pijan po podu. Sve to uz jeftine zvukove turbofolka.

Ni naš proslavljeni redatelj, Ahmed Imamović, nije ostao ravnodušan. Osvrnuo se i u pismu britanskom ambasadoru uputio sljedeće:

FOTO: Ahmed Imamović/društvene mreže
  • Vaša ekselencijo, gospodine Matthew Field, s obzirom na to da mi u Bosni i Hecegovini živimo izloženi raznim medijskim plasiranjima od strane partija i pojedinaca, koja su vrlo često neistinita i pravno neutemeljena, molim Vas da nam Vi, u ime Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabeth II i u ime Vaše cijenjene države odgovorite na medijski objavu da je gospodin Emir Hadžihafizbegović postao Lord. Vijest je danas objavio gospodin Emir Hadžihafizbegović na nekoliko vrlo čitanih BiH portala. Ima građana Bosne i Hercegovine koji su pod decenijskim uticajem različitih informacija postali sumnjičavi prema svemu.
  • Vaša ekselencijo, molim vas da nam odgovorite koji je status Lordovske titule dodijeljen uvaženom gospodinu Emiru Hadžihafizbegovića. Radi li se ovdje o tituli iza koje stoji neka titula Njezinog Veličanstva Elizabeth II i titule koja se odnosi na britansko plemstvo? Ili se radi o fikcijskoj tituli tipa Lord Voldemort (onaj čije se ime ne spominje a dio je priča o čarobnjaku Harry Potteru), ili Lord Vader (rođen kao Anakin Skywalker u sagi Star Wars)?
  • Poštovani ambasadore, možda će vam se ovaj moj upit učiniti čudnim, ali bitno je da nam Vi date odgovor, jer mi ovdje predugo plačemo, pa želimo saznati da li je titula koju je dobio gospodin Hadžihafizbegović razlog za smijeh i veselje u BiH? Srdačan pozdrav, Ahmed Imamović.

 

Sve ovo naveo je u otvorenom pismu proslavljeni redatelj Ahmed Imamović.

POVEZANE OBJAVE ...