Home MODA WORLD TOP MODEL 2018.: Adna Zrno samopouzdanjem i sigurnošću osvaja publiku

WORLD TOP MODEL 2018.: Adna Zrno samopouzdanjem i sigurnošću osvaja publiku

Sarajka Adna Zrno ima 18 godina, a modelingom se bavi već tri godine. Ljubav prema modelingu kod nje se rodila sasvim spontano.

“Od malena sam uživala pozirati i kameru sam smatrala veoma bliskim prijateljem.Kad sam se okusala i na modnoj pisti tu započinje ljubav koja još traje”, kaže Adna Zrno.

Kao predstavnica Bosne i Hercegovine na svjetskom izboru World Top Model u Milanu, osvojila je svjetsku titulu World Top Model 2018. te osigurala ugovor u vrijednosti od 200.000 eura.

“Predstavljala sam našu državu na jednom od najvećih takmičenja u svijetu mode, gdje sam osvojila prvo mjesto i postala World Top Model 2018. Nakon čega sam potpisala ugovor sa jednom od najboljih agencija, “Major Model Management”. Potom sam provela tri mjeseca u Milanu”, kaže zanosna Sarajka, koju već na ljeto očekuju novi angažmani.

Smatra da je fizički izgled veoma bitan, ali ono što uvijek pokušava istaknuti pored izgleda jeste pozitivna energija.

“Uvijek pokušavam oživjeti model koji nosim i prenijeti tu energiju na sve oko mene, samopouzdanjem i sigurnošću osvojiti publiku. Obzirom da sam dosta u dodiru s ljudima, potrebna je pristupačnost i komunikativnost”, riječi su mlade manekenke koja dodaje da su genetika i povremeni treninzi tajna njene vitke linije.

Uvijek je za prirodnu ljepotu kakva god ona bila.

“Na sebi ništa ne bih radila jer sam zadovoljna na svemu što mi je majka priroda podarila. Nemam ništa protiv djevojka koje se odluče ispraviti neke stvari, ali smatram da nas baš te mane čine posebnim. Za mene mane predstavljaju karakteristiku zbog kojih će nas drugi ljudi upamtiti”, kaže naša sagovornica.

Zbog svog atraktivnog izgleda, privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Često primjetim i osjetim tu pažnju, međutim na mojoj listi prioriteta momci i ljubav trenutno nisu na njoj. Vezu smatram velikom obavezom i jednom vrstom odgovornosti. Svemu što radim volim da se posvetim, a trenutno nisam u mogućnosti dati svoju pažnju još nekome”, govori nam lijepa Sarajka.

Govorila nam je i o svojim planovima u budućnosti.

“Obzirom da sam učenica trećeg razreda Gimnazije Obala , planiram završiti srednju školu, a zatim nastaviti svoje obrazovanje. Želim uskladiti školovanje i modeling i stoga postoji mogućnost da ću svoje školovanje nastaviti u inostranstvu”, zaključuje Adna Zrno.

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar