HUMANITARNI KONCERT ZA HAZIMA KUSTURU: Mnogi pjevači se odazvali, a publika podržala apel

Hazimu Kusturi, 53-godišnjem invalidu, potrebna je naša pomoć. Njemu je dijagnosticiran najagresivniji oblik tumora, a u pitanju je maligni melanom kože. Jedini vid spasa, za njega je terapija i sve što ide uz to, a kompletan tretman košta oko 200 hiljada konvertibilnih maraka. Hazimu su doktori, u slučaju da ne obezbijedi terapiju na vrijeme, predvidjeli još nekoliko mjeseci života. NE dozvolimo da se to ostvari. Pomozimo gospodinu Kusturi da se izliječi.

Terapija koja je predviđena, treba da bude u trajanju od 12 mjeseci, a liječenje u Turskoj je jedini vid ozdravljenja i pomoći za Hazima. Humanitarni koncert koji se održao u Sarajevu, u Centru za djecu i omladinu na Grbavici, okupio je mnoga poznata imena sa estrade.

Njegova kćerka Almina Kustura, za koncert pod nazivom „Koncert za babu“ u Centru za mlade Grbavica, okupila je uz prijatelje mnogo pjevača koji su nesebično podržali akciju. Za potrebe koncerta su se odzavali Amel Ćurić, Slađana Mandić, Šaćir Ameti, Emina Tufo, Elmedin Eka Kadrispahić, Damir Džakić, Džejla Ramović, Adan Mulahasanović, Edis Hadžić i mnogi drugi. Voditelj programa bio je dugogodišnji novinar i radijski voditelj Amer Mujezinović.

Na samom početku koncerta, želju da se obrati publici imala je gospođa koja je došla čak iz Bugojna. U pitanju je Šida Kalbić iz Đerđefa, ona je u ime Udruženja žena Đerđef iz Bugojna donirala određenu svotu novca Almini, kćerki oboljelog Hazima Kusture.