LIJEPA ELVEDINA HODŽIĆ: Nijedna manekenka u BiH nije..

Elvedina Hodžić (17) iz Živinica ove godine izabrana je za Miss šarma Bosne i Hercegovine. Prema njenim riječima, modeling  je bio logičan izbor za nju jer ju je uvijek privlačio i bilo joj je dosta zanimljivih sadržaja u svijetu mode.

Foto: Nevrus photography

 

Smatra da je fizički izgled bitan, ali ne i presudan u poslu kojim se bavi.

“Uvijek sam željela biti model. Fotografiranje, poziranje, revije, sve to mi se uvijek sviđalo pa sam u skorije vrijeme počela da se bavim modelingom. Moja odskočna daska je bio izbor za Miss Federacije BiH, gdje sam ušla u top 12 djevojaka, i plasirala se na izbor za Miss BiH. Tu sam proglašena Miss šarma“ kaže nam ova 17-godišnja djevojka.

Foto: Nevrus photography

 

Ljepota i vitka linija su neke od osnovnih stavki koje treba imati jedna manekenka, samouvjereno tvrdi ova mlada dama. Također, ona navodi i to da definitivno treba imati baš čvrstu volju i ogromnu želju za održavanjem vitke linije.

Uspješna manekenka, to se već zna po standardu, može biti samo ona djevojka koja posjeduje sve navedeno, ali i pristojan odgoj, ponašanje na nivou. Ovo su riječi Elvedina, iz Živinica. Djevojke koja, osim vjere u sebe, ima roditelje prvenstveno, a i ostalu porodicu kao vid podrške.

 

Smatram da nijedna manekenka u BiH nije potcijenjena, već da se  trud i zalaganje isplate, te da svako primijeti potencijal. Koliko se trudimo, toliko ćemo i ostvariti” kazala nam je mlada i ambiciozna manekenka. Nevjerojatna mlada dama koja nema ni najmanju, kako nam reče, dozu ljubomore ni u privatnom životu ni na pisti kojom kroči.

Foto: Elvedina Hodžić (privatni arhiv)

 

“Komentari koje konstantno dobivam do sada su većinom bili pozitivni, te ih prihvatam s osmijehom i zahvalnošću. Komplimenti dižu nivo samopouzdanja i nikad nisu suvišni te uvijek nastojim biti što pristojnija. Ljepota je prolazna, bitno je ono što je u glavi” zaključuje Hodžić, koja planira završiti srednju školu i nastaviti se truditi kako bi ostvarila što bolje rezultate na modnoj pisti.

 

Zanosna Elvedina svojom pojavom privlači pažnju mnogih osoba. Vjeruje Elvedina i da muškarce zavodi ljepotom, a djevojke joj, kaže nam, hvale kompletnu pojavu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.