KOMEDIJA “JA, BOSANAC” NASMIJALA PUBLIKU DO SUZA: Indira, Negra i Aldin zadovoljni nakon premijerne izvedbe u Sarajevu (FOTO+VIDEO)

Indira Kučuk-Sorguč ne miruje kada je stvaranje noviteta u pitanju. “Ja, Bosanac”  nova je komedija (cca 90 minuta smijeha, plača, suza,..)  Indire Kučuk-Sorguč. Nakon savršenih predstava “Ja, mahaluša”, “Ja, mahalac” i “Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”, došao je red na nešto sasvim novo. Kako i sama Indira kaže, smijeha nikad dosta, a kompletna priča rađena je nalik na istinite radnje iz realnog svijeta.

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića br.1) bila je domaćin premijernog izvođenja hit komedije “JA, BOSANAC”. Publika je, doslovno, plakala od smijeha svih 90-ak minuta. Sve to zahvaljujući Indiri kao tvorcu, ali i Aldinu i Negri koji su na sceni.

Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. U inat svima, a protiv sebe.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”JA; BOSANAC / 30112019 / Sarajevo”]

 

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna, a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove…na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene, on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit (majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit.

U foto galeriji iznad pogledajte kako je protekla prva izvedba, a u video prilozima čujte šta o prvom izvođenju kažu glumci Aldin Tucić, Negra Čičić, ali i autorica komedije, među rajom, svojim “mahalcima”, zvana IKS.

 

Aldin Tucić i Negra Čičić o učešću u projektu “JA, BOSANAC”

Ne preostaje nam ništa drugo nego da vam od sveg srca preporučimo da obavezno pogledate ovu hit komediju kada bude igrala u vašem gradu.

 

FOTO/VIDEO: dobarportal.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.