Home DRUŠTVO NAKON MOBILNIH TELEFONA, Zvekir će krasiti košulje i marame

NAKON MOBILNIH TELEFONA, Zvekir će krasiti košulje i marame

Zvekir je metalni krug pričvršćen na ulazna vrata, načinjen u obliku prstena ili halke. Upućuje na vrata Bosne vijekovima širom otvorena svim dobronamjernim posjetiteljima. Nekada mijenjao zvono na vratima, najavljivao goste. Danas, u vrijeme modernih zvona, izgubio je prvobitni smisao, ali i dalje zadržao jaku simboliku.

Nakon mobilnih telefona, Zvekir će krasiti košulje i marame

Upravo ta simbolika inspirisala je mladi bračni par, poznato lice N1 televizije, novinarku Minelu Jašar – Opardija i njenog supruga Naima – IT stručnjaka.

Nakon što su osmislili i uspješno lansirali Zvekir – dodatak za mobilni telefon, željeli su zaokružiti priču koja će nastaviti čuvati i njegovati bosanskohercegovačku tradiciju.

Odlučili su se za neobično male, ali bitne modne dodatke koji daju svojevrstan pečat odijevanju, manžetne za košulje i broševe za marame.

Nakon mobilnih telefona, Zvekir će krasiti košulje i marame

“Pitanje koje je uslijedilo odmah nakon lansiranja Zvekira – dodatka za mobilni telefon bilo je ‘Šta je sljedeće’. Nije bilo lako jednako kreativno odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe tržišta, no poučeni iskustvom sa prvim proizvodom, znali smo da elementi bosanskohercegovačke tradicije moraju ostati u fokusu”, kazali su.

Odlučili su se ponuditi modne dodatke s kojim će se moći identificirati svi oni koji nisu slijepi pratioci trendova, oni koji posvećuju posebnu pažnju svom izgledu i modnom izražaju.

 

Naim Opardija priznaje da ni sam nije bio potpuno siguran koliko su manžetne često prisutan detalj u muškoj modi, međutim siguran je da su ipak zadržale svoje tiho, prešutno pravo na određene prilike.

“A to je svaka svečanija prilika, posebno vjenčanje. Vrhunsko odijelo, pripadajuća košulja, kravata, marama ili leptir-mašna zahtijevaju minimalne detalje, ali detalje sa stilom. Upravo takav detalj su manžetne koji mogu biti dio vašeg porodičnog naslijeđa ili naslijeđa zemlje u kojoj živite. A Zvekir to zaista jeste”, pojašnjava Naim.

Nakon mobilnih telefona, Zvekir će krasiti košulje i marame

Želja im je da manžetne i marame ukrašeni simbolom Bosne i Hercegovine postanu prepoznatljiv modni dodatak na poslovnim susretima, vjenčanjima, maturama, prilikama koje su bitne.

“Neka simbolika BIH ostane prisutna u svakoj važnoj prilici, a i novac u BIH”, kroz šalu govore Minela i Naim koji su i ovaj put proizvodnju i pakovanje povjerili domaćim proizvođačima.

 

Zvekir je dostupan i putem online shopa www.zvekir.ba.

Na Facebooku i Instagramu produkt pronađite pod zvekir.ba ili #zvekir.ba #pozvekirio #pozvekirila #zvekirmanzetna #zvekirbros.

 

n1info/zvekir.ba

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar