Home DRUŠTVO NAKON MOBILNIH TELEFONA, Zvekir će krasiti košulje i marame

NAKON MOBILNIH TELEFONA, Zvekir će krasiti košulje i marame

Zvekir je metalni krug pričvršćen na ulazna vrata, načinjen u obliku prstena ili halke. Upućuje na vrata Bosne vijekovima širom otvorena svim dobronamjernim posjetiteljima. Nekada mijenjao zvono na vratima, najavljivao goste. Danas, u vrijeme modernih zvona, izgubio je prvobitni smisao, ali i dalje zadržao jaku simboliku.

Nakon mobilnih telefona, Zvekir će krasiti košulje i marame

Upravo ta simbolika inspirisala je mladi bračni par, poznato lice N1 televizije, novinarku Minelu Jašar – Opardija i njenog supruga Naima – IT stručnjaka.

Nakon što su osmislili i uspješno lansirali Zvekir – dodatak za mobilni telefon, željeli su zaokružiti priču koja će nastaviti čuvati i njegovati bosanskohercegovačku tradiciju.

Odlučili su se za neobično male, ali bitne modne dodatke koji daju svojevrstan pečat odijevanju, manžetne za košulje i broševe za marame.

Nakon mobilnih telefona, Zvekir će krasiti košulje i marame

“Pitanje koje je uslijedilo odmah nakon lansiranja Zvekira – dodatka za mobilni telefon bilo je ‘Šta je sljedeće’. Nije bilo lako jednako kreativno odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe tržišta, no poučeni iskustvom sa prvim proizvodom, znali smo da elementi bosanskohercegovačke tradicije moraju ostati u fokusu”, kazali su.

Odlučili su se ponuditi modne dodatke s kojim će se moći identificirati svi oni koji nisu slijepi pratioci trendova, oni koji posvećuju posebnu pažnju svom izgledu i modnom izražaju.

 

Naim Opardija priznaje da ni sam nije bio potpuno siguran koliko su manžetne često prisutan detalj u muškoj modi, međutim siguran je da su ipak zadržale svoje tiho, prešutno pravo na određene prilike.

“A to je svaka svečanija prilika, posebno vjenčanje. Vrhunsko odijelo, pripadajuća košulja, kravata, marama ili leptir-mašna zahtijevaju minimalne detalje, ali detalje sa stilom. Upravo takav detalj su manžetne koji mogu biti dio vašeg porodičnog naslijeđa ili naslijeđa zemlje u kojoj živite. A Zvekir to zaista jeste”, pojašnjava Naim.

Nakon mobilnih telefona, Zvekir će krasiti košulje i marame

Želja im je da manžetne i marame ukrašeni simbolom Bosne i Hercegovine postanu prepoznatljiv modni dodatak na poslovnim susretima, vjenčanjima, maturama, prilikama koje su bitne.

“Neka simbolika BIH ostane prisutna u svakoj važnoj prilici, a i novac u BIH”, kroz šalu govore Minela i Naim koji su i ovaj put proizvodnju i pakovanje povjerili domaćim proizvođačima.

 

Zvekir je dostupan i putem online shopa www.zvekir.ba.

Na Facebooku i Instagramu produkt pronađite pod zvekir.ba ili #zvekir.ba #pozvekirio #pozvekirila #zvekirmanzetna #zvekirbros.

 

n1info/zvekir.ba

Komentari

komentar

Must Read

Yo Nunca terminé Arriba en Un compromiso. Cómo Convertirme en la Novia ?

Lector Pregunta: Tchicas en Sestaogo fechado muchos chicos antes de ahora año más o menos pero tengo quizás no terminó...

Rencontre Old people – 6 factor vous voudrez “Date upwards “

Some time ago, we spent hrs people-watching in an outside café regarding shore of this Italian Riviera. Due to the fact vessels pulled inside...

What you should expect in the Best Antivirus

As the world of computer viruses will grow larger and even more sophisticated, it is actually more important than ever...

Ways to Select an Online Deal Space for Shareholders

An online deal room designed for investors can be described as safe and secure system where you can discuss documents along with your...

Wissenschaft von Glück: Die # 1 Forschungsbasiert Internet nutzen Freude Kurs

TL; DR : Wissenschaft von Freude sein könnte der allererste web Klasse seiner Art zu verwenden Psychologie, Soziologie, Neurowissenschaften, Biologie und...

Komentari

komentar