More
  HomeDRUŠTVOBiHFACEBOOK OBRISAO OBJAVU: Status hafiza Ammara Bašića o “gay paradi” uklonjen!

  FACEBOOK OBRISAO OBJAVU: Status hafiza Ammara Bašića o “gay paradi” uklonjen!

  Parada ponosa koja se treba održati u Sarajevu 8. seprembra 2019. godine izazvala je mnoge reakcije te se tim povodom oglasio i pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo, hafiz Ammar-ef. Bašić. Facebook mu je uklonio objavljeni status, ali kolege novinari sa portala index.ba uspjele su kopirati i objavili tekst prije njegovog nestanka sa ove društvene mreže.

   

  Facebook objavu bez korekcija pročitajte u nastavku:

   

  „ Lut, alejhisselam, je bio jedan od časnih Božijih vjerovjesnika. Njegov narod je prvi počeo činiti odvratnu i neprirodnu stvar, o čemu Kur’an govori:“ Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije učinio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!“ U komentaru ovog ajeta stoji da se učenjaci slažu da je homoseksulizam zabranjen, te da je Lutov narod uništen jer je činio taj grijeh i jer je uživao u tome. Najzanimljiviji dio komentara jeste što, iako nisu svi učinili taj grijeh, uništen je čitav narod, jer je većina prešućivala taj gnusni čin! Mi jasno kažemo, biti gay nije ok, ako već neko ima potrebu ne biti prirodan i normalan, neka to zadrži za sebe, za svoja četiri zida i neka pod plaštom borba za svoja prava ne unosi taj veliki grijeh u naše društvo!“

  Iako je pravo na mišljenje i slobodu govora osnovno ljudsko pravo, ono je nažalost hafizu Bašiću oduzeto. Facebook je obrisao pomenuti status. Skoro 40 hiljada pratilaca ostalo je uskraćeno za hafizov stav po pitanju održavanja gay parade.

  Licemjernost lobija koji kontrolišu medije i društvene mreže još jednom se pokazala na djelu. Svakodnevno se zagovara sloboda okupljanja građana veoma upitnih motiva i ciljeva, a sa druge strane zabranjuje se sloboda mišljenja i govora plemenitih i moralnih pogleda na svijet. Bez takvih moralnih vrijednosti svijeta ne bi bilo, jer kada bi svi imali protivprirodni stav u jednoj generaciji, nestalo bi života i svijeta.

   

  “Nevjerovatan je napor šejtana, u vidu ljudi i džina, da promovišu kvazivrijednosti, da stvaraju iluziju o nekoj slobodi, a u biti robuju svojim prolaznim strastima i niskim porivima! Kada god vidiš grijeh, nemoral i nepravdu oko sebe, neka te to ne obeshrabri već neka ti bude vjetar u leđa da još više činiš dobro, radiš na sebi i svojoj porodici i da lijepo pozivaš onim univerzalnim vrijednostima Dobra – Gospodar Koji je Dobar, neće ti to zaboraviti”, ukazao je hafiz Bašić u svom novom statusu.

   

  index.ba/dobarportal

  Must Read

  spot_img