Godišnji odmor “stiže” samo dva puta godišnje pa ga iskoristitie na najbolji mogući način! Zaista je bitno da te dvije sedmice odmora iskoristite tako da preporodite svoj organizam, ali i psihu, da otputujete, izolujete se od gužve, odmorite mozak i saberete misli, ali i posvetite neko vrijeme svom zdravlju.

 

Hranite se zdravo

Hrana koju jedemo u mnogome utječe na to kakav će nam dan biti i koliko ćemo energije imati tokom njega. Zato je važno da u vrijeme odmora sebi priredite svojevrsan detox organizma, očistite se od toksina i jedete što više svježeg voća i povrća, jer vam teška hrana neće prijati tokom toplih ljetnih dana.

Zdrava ishrana bogata vitaminima okrijepiće vas i daće dodatnu energiju vašem organizmu, kako biste se nakon odmora na posao vratili puni elana.

 

Rasteretite svoje misli

Iskoristite dane odmora za bijeg od svakodnevice i priuštite svom umu zasluženi odmor. Oslobodite svoje misli od brige i stresa, provodite vrijeme u prirodi i opustite se, kako biste povratili neophodnu mentalnu snagu.

Detoksikaciju tijela, najbolje je ispratiti detoksikacijom uma, kako bi refresh organizma bio potpun.

 

Aktivirajte se

Bilo da je riječ o svakodnevnom plivanju i dugim šetnjama, kada ste na moru, ili porodičnoj vožnji biciklom u prirodi, bitno je da sada, kada ste na odmoru, izdvojite malo vremena za rekreaciju, jer je to jedinstvena prilika da spojite zdravo i zabavno u jednom danu i pozitivno utječete na zdravstevno stanje organizma, što je veoma važno, s obzirom na sjedelački način života koji vodimo.

 

Zabavite se

Pronađite vrijeme za zabavu sa voljenom osobom, sa članovima porodice i najbližim prijateljima. Izađite u grad ili organizujte veliku žurku u svome dvorištu, napravite movie night ili pozovite svoje prijatelje na večeru, jer napokon imate vremena da im posvetite pažnju.

Iskoristite ljetni odmor kao svojevrsni preporod duše i tijela i na posao se nakon dvije sedmice vratite svježi i odmorni i puni elana za nove poslovne pobjede.

 

IZVOR: ljepotaizdravlje

Komentari

komentar