More
  HomeDRUŠTVOSarajevo: Vozač taksija iz auta izbacio dijete s autizmom: “Žao mi je...

  Sarajevo: Vozač taksija iz auta izbacio dijete s autizmom: “Žao mi je ako Vas je njegov vrisak poremetio u vožnji”

  Nerijetko je slučaj da djeca sa autizmom nisu shvaćena u našem društvu. Slučaj Slavka Mrševića iz Rudog nedavno je uzburkao javnost, a desio se i novi slučaj diskriminacije djeteta sa autizmom. Naime, prema riječima majke Zlatiborke Popov-Momčinović njeno dijete je doživjelo novi slučaj diskriminacije tokom vožnje u taksiju.

  Status majke na društvenim mrežama prenosimo u cjelosti:

  “Taksisto ******* s brojem ***, šta Vas je to moje dete uvredilo, šta je uradilo. Ono je dete bez broja, još jedno od nebrojenih deteta s autizmom i teškoćama kojima se prava rado i olako krše, a Vi bar imate broj i licencu, a on je izgleda nema. Kad smo ušli u Vaše cenjeno vozilo, rekla sam da je dete s autizmom. Žao mi je ako ga Vas je njegov vrisak poremetio u vožnji, a Vi ste profesionalac i do ovog susreta s Vama nisam nikad doživela, ovakvo poniženje! Naprotiv, nailazila sam na razumevanje i hvala tim nebrojenim profesionalcima i očevima. Susretala sam se sa divnim taksistima koji su govorili imam i ja dete, ne brinite, gospođo! Bila je špica i Vi ste pravom i eto s mojim razumevanjem nervozni, a zar nismo svi nervozni. Na Vašu preglasnu novokomponovanu glasnu muziku se nisam žalila. Da li Vam je mode dete oštetilo auto ili slično, malo je lupilo o prozor Vašeg auta, pa da ga izbacite na vetru a oblaci se spuštali nisko s pretnjom još jednog pljuska! Ali ovaj pljusak poniženja neću nikad zaboraviti, a nadam se ni drugi sugrađani i sugrađanke. Vožnja prekinuta je plaćena i dok ste po džepovima tražili marku kusur, i čekali podobne mušterije a već su bili na proširenju, nadam se eto da Vam se isplatilo i da će Vam se isplatiti!”

  Iz firme koja pruža taksi usluge kažu da se mogu oglasiti tek u ponedjeljak. Iz tog razloga zaštitili smo koja je firma u pitanju dok ne dobijemo više informacija o ovom slučaju.

   

  IZVOR: tv1.ba

  Must Read

  spot_img