ZANOSNA HRVATSKA TENISERKA: Mariana Dražić se u stilu vratila na teniski teren

Hrvatska teniserka, Mariana Dražić, zaprijetila je još početkom godine da ubuduće neće igrati pod hrvatskom zastavom zbog ignoriranja od strane nekih ljudi iz Hrvatskog teniskog saveza.

Veza s Bosnom i Hercegovinom je njen otac Darko Dražić, nogometni trener rodom iz Novog Travnika.

Jedna od najljepših teniserki svijeta u nedavnom razgovoru za dobarportal.net rekla je da bi prihvatila poziv i zaigrala za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Službeno nisam dobila ponudu iz BIH, ali bih poziv sigurno prihvatila”, kazala je Mariana Dražić.

Pandemija koronavirusa poremetila je njene planove, ali se sa popuštanjem mjera ponovo vratila na teniski teren. Mariana se sada nalazi u Beogradu gdje učestvuje na turniru “Eastern European Championship”.

https://www.instagram.com/p/CCbrbfqDmf9/

Zanosna 25-godišnja teniserka iz Makarske je u jakoj konkurenciji kao drugoplasirana u grupi B izborila učešće na završnoj Masters sedmici turnira.

“Jedina sam se iz Hrvatske odazvala igranju na turniru, odigrala sam dobro i pobijedila neke bivše top 150 WTA igračice i nadolazeće nade, te poslije pet pobjeda završila sam kao drugoplasirana u svojoj grupi i tako osigurala igranje Mastersa naredne sedmice”, kaže Mariana Dražić koja je pokazala da zna igrati dobar tenis te se nada da će i u budućnosti što više napredovati na WTA listi i krenuti na turnire većeg nagradnog fonda.