More
    HomeMODAALDIJANA PITA: Autentičnost je ono što se najviše cijeni u modelingu

    ALDIJANA PITA: Autentičnost je ono što se najviše cijeni u modelingu

    Sarajka Aldijana Pita trenutno pohađa Srednju medicinsku školu, a pored školovanja ova 18-godišnja djevojka bavi se i modelingom.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da joj modeling pruža priliku da se izrazi na kreativan način te razvije različite vještine.

    „Interes za modelingom je došao spontano. Uvijek sam bila zainteresovana za modu i način na koji se kroz nju može izraziti ličnost, a modeling mi je pružio priliku da spojim ljubav prema estetici s mojom željom za samopouzdanjem i ličnim razvojem“, priča Aldijana Pita.

    Potom nam je otkrila i na šta je najviše ponosna u dosadašnjoj karijeri

    „Najviše sam ponosna na to što sam zahvaljujući svojoj matičnoj agenciji ABC Models  dobila priliku učestvovati na događaju kao što je Miss Aura. To mi je omogućilo da upoznam mnogo talentovanih i inspirativnih ljudi, kao i da izađem iz svoje zone komfora i suočim se s novim izazovima“, kaže naša sagovornica.

    Aldijana Pita u haljini modne kuće Intersan Fashion na svjetskom izboru u Rixos Sungate

    Dodaje da s posljednjeg takmičenja nosi mnogo pozitivnih iskustava.

    „Naučila sam kako da se bolje nosim sa tremom i stresom, ali i kako da ostanem autentična u okruženju koje je vrlo konkurentno. Također sam stekla nove prijatelje i kontakte koji su mi mnogo pomogli“, navodi ova mlada Sarajka.

    Upitali smo je i šta je ključno za uspjeh u modelingu.

    „Mislim da su posvećenost, istrajnost i autentičnost ključni za uspjeh u modelingu. Važno je biti dosljedan i raditi na sebi, ali i biti svoj, jer autentičnost je ono što se najviše cijeni“, izjavljuje Aldijana Pita.

    Aldijana Pita

    Naglašava da je podrška agencije veoma važna, posebno na početku karijere.

    „Oni su tu da vas usmjere, daju vam savjete i pruže prilike koje možda sami ne biste mogli da pronađete. Ja sam im zahvalna na svakom koraku koji su mi pomogli da napravim“, kazuje naša sagovornica.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    „Moj glavni cilj je da završim medicinsku školu i nastavim obrazovanje u medicini, jer želim da pomažem ljudima. Međutim, modeling planiram da nastavim kao sporednu karijeru, jer mi pruža kreativno ispunjenje i prilike da istražim različite aspekte mode i umjetnosti“, zaključuje ova svestrana Sarajka.

    Must Read

    spot_img