More
    HomeDOBARNAPUSTIO MNK "SLOGA": Bedrudin Šošić u Željezničaru!

    NAPUSTIO MNK “SLOGA”: Bedrudin Šošić u Željezničaru!

    Juniori Futsal kluba Željezničar suvereno su došli do titule prvaka Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni. Ambicije Želje nisu ništa manje ni u ovoj sezoni jer su doveli jednog od najboljih juniora u državi, Bedrudina Šošića.

    Šošić dolazi u redove Plavih iz gornjovakufske Sloge, a u prethodne tri sezone pokazao je veliki potencijal iako je igrao protiv mnogo starijih igrača od sebe.

    Bedrudin Šošić je poznat po svojoj ubitačnoj ljevici, odličnoj tehnici, a kako saznajemo već dugi period je bio meta Željinih trenera i uprave koja u njemu vidi veliki potencijal. Željezničar se oslanja mnogo na omladinski pogon, i očekuju da u narednim sezonama mladi igrači budu nositelji igre seniorskog tima, a upravo je Šošić jedan od projekata kluba.

    NAPUSTIO MNK “SLOGA”

    Očekuje se da uz pravilan rad sa trenerima i treniranje sa seniorima dodatno ojača i napreduje, te postane jedan od prepoznatljivih nositelja igre velikana sa Grbavice, piše futsalbalkan

    Bedrudin Šošić je rođen 25.11.2006 godine, a tri godine je proveo već igrajući futsal za juniore Sloge, a upisao je i par seniorskih nastupa za tim sa Vrbasa. U svojoj drugoj juniorskoj sezoni predvodio je svoj tim do titule viceprvaka države i već tada je skrenuo pažnju na sebe. Iza njega je i odlična ljetna turnirska sezona, gdje je pokazao da se već može takmičiti i u seniorskoj konkurenciji. Svi ovi uspjesi nisu prošli ispod radara i čini se da je Željezničar ugrabio zlatnu nadu bh. futsala, nadu koja bi ubrzo mogla zasijati kao zvijezda po bh. dvoranama.

    Must Read

    spot_img