More
    HomeMODAENIDA LIHOVAC: U svijetu modelinga ključno je samopouzdanje

    ENIDA LIHOVAC: U svijetu modelinga ključno je samopouzdanje

    Enida Lihovac nedavno je izabrana za Fotomodela publike Kantona Sarajevo.

    U razgovoru za dobarportal.net istakla je da sve proteklo odlično.

    „Sve je proteklo fenomenalno. Naravno, u toku takmičenja i priprema bilo je i nervoze, ali sva ta nervoza, učenje, druženje i zabava su je potpuno uništili. U trenutku kada su me proglasili fotomodelom publike, mojoj sreći nije bilo kraja“, govori Enida Lihovac.

    Dodaje da je sam događaj bio predivan.

    „Energija koja se osjetila u sali bila je neprocjenjiva. Iako sam u početku imala tremu, ona je kasnije nestala. Bilo je stvarno savršeno, atmosfera fantastična, mislim da ću ovaj događaj uvijek pamtiti. Podrška publike koju sam dobila mi je sigurno digla samopouzdanje i dala mi nadu da ću uspjeti“, kaže naša sagovornica.

    Priznaje da na takmičenju nije imala neku strategiju.

    „Samo sam imala cilj da predstavim sebe publici i žiriju kakva stvarno jesam i mislim da sam uspjela u tome. Sve djevojke su stvarno bile predivne i konkurencija je bila jaka“, navodi ova mlada Sarajka.

    Potom nam je kazala i šta je ključno za uspjeh u svijetu modelinga.

    „U svijetu modelinga mislim da je ključno samopouzdanje i da je svaka djevojka zadovoljna sobom. Naravno, osobine kao što su šarm, pristupačnost, kulturno ponašanje i talent ključne su za ovaj posao. Jako je bitno ponašanje svake djevojke i reakcija publike na njenu osobnost“, priča Enida Lihovac.

    Ne krije  da ima jako specifičan ukus za modu.

    “Taj ukus stalno ispoljavam na sebi i svojim odjevnim kombinacijama. Volim nježne boje, elegantni stil, a i neke kombinacije koje ne možemo često vidjeti na ulicama. Moj stil sam uspjela iznijeti na takmičenju, zbog toga mi je jako drago, jer sam nosila ono što meni pristaje i ono što se meni sviđa”, navodi naša sagovornica.

    Na kraju je iznijela i svoje planove za budućnost.

    “Definitivno želim nastaviti ovim putem i želim ući još dublje u vode modelinga. Ovo iskustvo će mi naravno puno pomoći u tome. Nadam se da ću uspjeti ostvariti svoje ciljeve i biti ponosna na sebe i svoj uspjeh”, poručuje ova harizmatična djevojka.

    Must Read

    spot_img