MLADA FOČANKA: Andrea Drakul predstavlja Bosnu i Hercegovinu na izboru World Top Model 2021. u Rimu

U subotu, 11. decembra 2021. godine, u hotel Sheraton u Rimu u Italiji, održat će se izbor za World Top Model 2021.  Prvi događaj World Top Model održan je u Cirihu 1990. godine i od tada, mnoge stvari su se promijenile u svijetu – ali moda i ljepota ostale su središnji dio naših života.

U svom jubilarnom 20. izdanju, World Top Model održan je u više od 10 svjetskih metropola, a domaćini su bila imena poput: Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, i mnogi drugi. Do sada, događaj se organizovao u Cirihu, Milanu, Monte Karlu, Berlinu, Palma de Majorci, Rimu, Zanzibaru, Geteborgu, Luganu, Pragu i Budimpešti. Jednom godišnje, na događaju se bira model koji će najbolje predstavljati sve vrijednosti i lijepe strane modne industrije.

Cilj događaja je ukazati na značaj koji model ima u modnoj industriji te na taj način izraziti počast ljepoti i modi. Mnoge manekenke koje su osvojile WTM takmičenje imale su brilijantne karijere – predstavljale su ih prestižne agencije za modele i radile su za vodeće modne brendove i dizajnere širom svijeta. Značajan dio prihoda od manifestacije svake se godine donira u dobrotvorne svrhe.

Modna agencija ABC Models Mgmt International svojim dugogodišnjim radom i uspješnom saradnjom sa mnogobrojnim inozemnim modnim agencijama ponovo je pokazala da njihovi modeli pripadaju samom vrhu svjetske modne scene.

Ove godine, agencija ABC Models na prestižnom takmičenju World Top Model ima svoje tri predstavnice, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Odluku o angažmanima djevojaka donijeli su italijanski modni skauti agencije “Major Models Mgmt” koja ima podružnice u više od 20 svjetskih metropola. Na svjetskom izboru World Top Model 2021 za ovu laskavu titulu borit će se djevojke iz više od 40 zemalja svijeta.

Prekrasna Andrea Drakul iz Foče je World Top Model za BiH 2021 godinu. Ima 16 godina i živi sa roditeljima i bratom. Ide u srednju školu i učenica je Gimnazije (opšti smjer). Devet godina je član Kulturno-umjetničkog društva Foča. Također je član školskog i crkvenog hora. Govori engleski jezik. Voli prirodu. Uživa da čita knjige.

Prije nekoliko mjeseci ostvarila joj se želja da se bavi modelingom. Na poziv UMAH-a, modne agencije šalju svoje potencijalne modele za koje smatraju da imaju predispozicije i za međunarodnu karijeru. Kao model Abc Models Mgmt International agencije, prijavila se na casting za World Top Model BiH 2021 i dobila je poziv od Major Milano da upravo ona bude predstavnica Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom izboru u Italiji.

Andrea se nalazi već nekoliko dana u Rimu i priprema se za finalni izbor World Top Model. Šta sve krasi našu Andreu pogledajte na fotografijama, koje je uradila ekipa Abc Team Studio, a za styling su bili zaduženi Diana Fashion i Butik Still Trebinje.

Našoj Andrei želimo puno sreće i uspjeha u Rimu i nadamo se da će ovo biti samo početak njene uspješne karijere te da će u bliskoj budućnosti sigurnim koracima koračati rame uz rame s mnogim priznatim osobama iz svijeta mode.