More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEILIJANA BODLOVIĆ: U fitnessu niko ne može napraviti rezultat za vas

    ILIJANA BODLOVIĆ: U fitnessu niko ne može napraviti rezultat za vas

    Ilijana Bodlović poznatija još i kao Anny je fitness trenerica, žena i majka.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je ranije imala 120 kilograma, te se tako i javio njen interes za bavljenje fitnessom.

    “Kad sam odlučila promijeniti nešto u svom životu upisala sam se u jedan fitness u svome mjestu i išla na treninge. Međutim, bila sam razočarana pristupom te trenerice. Mi nju nismo zanimali, dala nam je treninge i naše je bilo da radimo i pravimo rezultat. Taj pristup je korektan i ona nije učinila ništa loše, ali ja sam smatrala da pravi trener treba dati podršku i biti više tu za svoje klijente, treba ih vidjeti i osjetiti. I danas kažem hvala toj trenerici jer sam zahvaljujući njoj i njenom pristupu odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokušati biti trener kakvog sam ja zamišljala. Hvala Bogu, uspjela sam”, govori Ilijana Bodlović.

    Kada je riječ o prednostima bavljenja bilo kojom fizičkom aktivnošću, na prvo mjesto stavlja zdravlje.

    “To je najveće blago koje čovjek može imati i najveća motivacija da radimo na sebi. Nakon zdravlja bi izdvojila samopouzdanje i ljubav prema sebi koja se razvije činjenicom da radimo nešto dobro za same sebe. Sve drugo, kao što su: dobar izgled, psihička stabilnost, osvještavanje svoje vrijednosti su bonusi koji zaokružuju kompletan proces”, kaže naša sagovornica.

    Potom nam je otkrila i koje su to najčešće greške koje se prave tokom fitnessa.

    “Najčešće greške ljudi danas je što svi žele brze rezultate i postignuća preko noći, bez puno truda i ulaganja. Što god u životu radite, ako želite zaista uspjeti trebate se dobro oznojiti i potruditi. A za što će te se potruditi ako ne za same sebe? U fitnessu nitko ne može napraviti rezultat za vas, vi se morate ustati i odraditi taj trening i zato rezultati koje postižemo i jesu tako slatki”, naglašava ova fitness trenerica.

    Prema njenim riječima, prehrana je važna jednako kao i sama fizička aktivnost.

    “Uzalud nam trening, ako nije popraćen zdravim i nutritivno bogatim obrokom. Mi u našem programu biramo jednostavne, domaće i lako dostupne namirnice koje bi svatko sebi danas trebao moći priuštiti. Upravo zato što je iznimno važno ono što unosimo u sebe. Kako za postizanje rezultata tako i za zdravlje. Ima ona izreka „Ono si što jedeš“ i to je zaista tako”, priča Ilijana Bodlović.

    Ne krije da je trenerka njena najdraža odjevna kombinacija.

    “Ja sam jako opuštena osoba koja uživa biti na treningu, raščupana i nenašminkana. Međutim, naravno da pratim i modne trendove i da se redovno sredim. Volim kada žena dobro izgleda, voli se i drži do sebe”, kazuje naša sagovornica.

    Nastavlja kako njena kozmetička torbica sadrži sve ono što sadrži i torbica bilo koje prosječne žene.

    “Tu je par nekih kremica za njegu lica, dobar puder, ruž i maskara. Ne volim se puno šminkati, a kad ipak odlučim većinom to ne radim sama nego se prepustim u ruke nekoga tko zna šta radi, za razliku od mene”, navodi ova fitness trenerica.

    Priznaje da ne razmišlja o muškarcima niti se bavi njima.

    “Ali evo ako bi morala istaknuti nešto onda je to da smatram da je izgled manje bitan, važna je glava i ono što zaista jesu”, jasna je Ilijana Bodlović.

    Naglašava da je najviše ponosna na svoje klijentice, sve njihove rezultate i postignuća, te na sve one koje su ozdravile kako fizički, tako i psihički.

    “Ponosna sam na sve one klijentice koje su rekle dosta i uzele svoj život u svoje ruke. Na sve one koje su osvijestile svoju vrijednost i stavile sebe na prvo mjesto. Na sve one koje žive svoj život punim plućima. To je najveća nagrada za naš rad. Ponosna sam dakako i na svoj tim i sve što radimo. Ovo je tek početak, ne smijem vam otkrivati što sve spremamo u budućnosti, ali mogu vam obećati da ćemo pomjerati granice i ostavljati bez teksta. Uz ovakvu podršku koju nam daju naše klijentice samo nam je nebo granica. Ovim putem im još jednom, svakoj posebno, zahvaljujem na povjerenju koje nam daje i šaljem im ljubav”, zaključuje naša sagovornica.
     

    Must Read

    spot_img