More
    HomeDOBARDOBRE PRIČE30. SARAJEVO FILM FESTIVAL: Publika uživala u projekciji filma "Obiteljska terapija"

    30. SARAJEVO FILM FESTIVAL: Publika uživala u projekciji filma “Obiteljska terapija”

    Nakon što je film “Nakon ljeta” bosanskohercegovačkog reditelja Danisa Tanovića imao svoju svjetsku premijeru na svečanom otvaranju 30. Sarajevo Film Festivala, publika je večeras u Narodnom pozorištu imala priliku uživati u projekciji filma “Obiteljska terapija” slovenske rediteljice Sonje Prosenc.

    Film “Obiteljska terapija”, koji se nalazi u takmičarskom programu, prati život slovenačke porodice novobogataša koji žive u luksuznoj staklenoj kući i koji oko sebe šire energiju ravnodušne superiornosti. Njihov život služi kao satirična pozadina za duhovitu obradu premise Pasolinijevog filma “Teorema” mladi stranac useljava se u dom jedne porodice, narušava porodičnu dinamiku i razotkriva njihove disfunkcionalne odnose i haos koji se kriju ispod površine njihovog života. Kroz priču o jednoj porodici ovaj tragikomični film propituje aktuelne društvene probleme.

    Inače, Sarajevo Film Festival, najvažniji filmski događaj u regiji, i ove godine privukao je brojne ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine, ali i poznate zvanice iz cijele regije.

    Crveni tepih je još jednom zasijao glamuroznim modnim izdanjima, a najbolje trenutke možete pogledati u našoj galeriji fotografija.

    Must Read

    spot_img