More
    HomeMODASUMEJA ŠEHOVIĆ: Volim klasiku s dozom posebnosti elegancije

    SUMEJA ŠEHOVIĆ: Volim klasiku s dozom posebnosti elegancije

    Sumeja Šehović ima 25 godina i živi u Sarajevu gdje radi kao retail manager za jedan brend.

    Iako je po struci Bachelor kriminalistike, njen dodatni posao su društvene mreže i influenserstvo, a u razgvooru za dobarportal.net ističe da još od malih nogu ima interes za modu.

    “Nikad mi nisu bile zanimljive igračke, koliko mi je bilo bitno da se sama obučem kako ja želim. Volim pratiti trendove, ali uvijek se trudim dodati nešto svoje autentično. Moda je glavni razlog zašto sam se počela baviti društvenim mrežama iz hobija”, govori Sumeja Šehović.

    Potom nam je otkrila i koji modni stil preferira.

    “Volim klasiku s dozom posebnosti elegancije. Moja najdraža odjevna stvar bi definitivno bila haljina, sa haljinom je sve lahko. Dodate par detalja i imate savršenu kombinaciju”, kaže naša sagovornica.

    Nadalje, otkrila nam je i šta sve sadrži njena kozmetička torbica.

    “Moja kozmetička torbica uvijek zavisi od veličine torbe, ali i godišnjem dobu. Izdvojila bih tri proizvoda koja su uvijek prisutna: kameni puder, olovka za usne i mat karmin”, izjavljuje ova mlada dama.

    Zatim je izdvojila jedan beauty savjet svim djevojkama.

    “Svakoj ženi bih poručila da nijedan proizvod ne bi trebale čuvati za posebnu priliku. Svaki dan nam je posebna prilika i ne trebamo čekati neke posebne dane”, napominje Sumeja Šehović.

    Prema njenim riječima, estetski zahvat važan je korak u životu svake osobe, jer osim što popravlja izgled, ima  i snažan učinak na samopouzdanje.

    “Zaista podržavam sve ono što će nekome dati više samopouzdanja, ali ipak smatram da sam još uvijek mlada da bih razmišljala o tome. Nikad ne znamo šta nosi budućnost za sobom”, kazuje naša sagovornica.

    Dodaje da lično nije bila izložena često predrasudama od društva za svoj uspjeh.

    “Znalo se desiti da dobijem neke predrasude, ali zaista rijetko. Većinom dobijem komplimente i pohvale”, izjavljuje ova mlada dama.

    Priznaje da se većinom susreće s pozitivnim komentarima.

    “Negativni komentari su rijetki ili se jednostavno trudim ne vidjeti ih. Uvijek mi je draži komentar od ženske osobe jer se služim rečenicom: ‘Žena ženi nije vuk’. Postoje komentari koje zaista ne volim i o kojima često pričam preko svojih društvenih mreža. Seksizam je štetan. Izaziva osjećaj bezvrijednosti, autocenzuru, pribjegavanje strategijama izbjegavanja, promjene ponašanja i pogoršanje zdravlja. Seksizam je jedan od glavnih uzroka neravnopravnosti spolova. Nesrazmjerno pogađa žene i djevojke”, ukazuje Sumeja Šehović.

    Na kraju razgovora podvlači da su njeni planovi za budućnost jednostavni.

    “Trenutno sam posvećena novim navikama zdravog života jer mi je unutrašnji mir glavna stavka kako bi sve ostalo funkcionisalo. Želim veliku porodicu, mnogo djece jer to je nešto što sam uvijek maštala. Svoje obrazovanje želim unaprijediti tako da u planu imam upis master studija i pokretanje svog ličnog biznisa”, zaključuje naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img