More
    HomeDOBARDOBRE PRIČESAJRA SUĆESKA: Preferiram naglašavanje prirodne ljepote

    SAJRA SUĆESKA: Preferiram naglašavanje prirodne ljepote

    Sajra Sućeska iz Sarajeva trenutno radi kao nail technician, a pored pored toga ova 21-godišnja djevojka aktivna je i na društvenim mrežama, koje ne samo da su njen drugi posao, već i mjesto gdje pronalazi odmor i inspiraciju.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da njen interes za modu dolazi iz više izvora.

    “Rano sam razvila afinitet prema modi zahvaljujući uticaju medija i društvenih mreža, koji su mi omogućili da pratim aktuelne trendove. Još od djetinjstva, listala sam modne časopise koje je moja mama donosila kući, zastajući svaki put na stranicama posvećenim odjeći. Također, igra s lutkicama bila je moj omiljeni način izražavanja kreativnosti, gdje sam ih oblačila prema vlastitim idejama i stvarala svoje modne kombinacije”, priča Sajra Sućeska.

    Zatim nam je otkrila i koliko prati modne trendove.

    “Pratim modne trendove, ali s umjerenim interesom, bez opsesije. Moja omiljena moda definitivno uključuje haljine, preferiram casual stil odijevanja”, kaže naša sagovornica.

    Upitali smo je i šta sve sadrži njena kozmetička torbica.

    “U mojoj kozmetičkoj torbici prevladavaju proizvodi za njegu kože, s naglaskom na hidratantne kreme i maske za lice, uz prisutnost higijenskih proizvoda. Dalje, ističe se moja strast prema šminci, obzirom na veliku kolekciju koju posjedujem, te su tu također proizvodi za njegu kose i različite korisne sitnice”, navodi ova mlada Sarajka.

    Potom je podijelila jedan beauty savjet svim djevojkama.

    “Važno je prije spavanja ukloniti šminku kako biste očistili kožu i omogućili joj da diše. Preporučujem redovne posjete kozmetičaru radi profesionalnog čišćenja lica, što će vam pomoći u održavanju zdrave i njegovane kože. Također, ne zaboravite koristiti hidratantne kreme kako biste očuvali svježinu i hidrataciju kože tokom cijelog dana”, navodi Sajra Sućeska.

    Nadalje, osvrnula se i na estetske zahvate na koje se sve više djevojaka odlučuje.

    “Preferiram naglašavanje prirodne ljepote. Smatram da je svaki pojedinac predivan upravo onakav kakav jest, te da je važno njegovati i cijeniti svoj prirodni izgled. Fokusiram se na održavanje zdrave kože kroz svakodnevnu njegu”, izjavljuje naša sagovornica.

    Smatra da, nažalost, u današnjem društvu postoje duboke predrasude prema mladim ženama koje postižu uspjeh.

    “Razlozi za ovo ponašanje nisu uvijek jasni, što je izuzetno žalosno. U našem društvu ima mnogo mladih i ambicioznih žena koje ostvaruju velike uspjehe. Umjesto da ih podržavamo i motiviramo da postignu još više, često se njihov doprinos podcjenjuje. Nadam se da će se ova situacija promijeniti i da će se prepoznati i cijeniti doprinos mladih žena, omogućavajući im da pokažu svoj puni potencijal i doprinesu zajednici na još veći način”, napominje ova zanosna Sarajka.

    Ne krije da svakodnevno dobiva mnogo komentara od muškaraca.

    “Kako sam u sretnoj ljubavnoj vezi, ti komentari me ne dotiču previše, iako su većinom pozitivni. Bitno mi je da moj partner bude izuzetno komunikativan i uvijek spreman za zabavu. Volim kada je ambiciozan i pun samopouzdanja”, naglašava Sajra Sućeska.

    Na kraju razgovora poručuje da ne voli dijeliti svoje buduće planove čak ni s najbližim osobama dok se ne ostvare.

    “Vjerujem da pričanje o njima može donijeti lošu sreću. Mogu vam reći da su moji planovi u beauty svijetu veliki i raznoliki. Trenutno aktivno radim na njihovom ostvarenju i uskoro ćete moći vidjeti neke od rezultata”, završava naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img