More
    HomeMODAMANUELA MLINAR: Ponosna sam na to što sam nosila revije na Milano...

    MANUELA MLINAR: Ponosna sam na to što sam nosila revije na Milano Fashion Weeku

    Manuela Mlinar iz Zagreba radi kao model već sedam godina, a trenutno je i scout za modele.

    U razgovoru za dobarportal.net ova prvostupnica Komunikologije koja završava diplomski studij Poduzetničkog menadžmenta ističe da je aktivna i na TikToku gdje dijeli svoja iskustva iz svijeta modelinga.

    Odakle interes za bavljenje modelingom?

    Kao svestrana osoba koja se bavila raznim sportovima, glumom, fotografijom, pjevanjem i sviranjem, željela sam se okušati u modelingu. Tako sam otišla na casting za Elite Model Look natjecanje i ušla među top 7 u Hrvatskoj. Na kraju sam potpisala ugovor s tom agencijom u Milanu, Portugalu i Njemackoj te s agencijama u Ateni i Barceloni nakon čega sam se intenzivno posvetila modeling karijeri.

    FOTO: Emanuellmanchyphotography

    Što je neophodno za uspjeh u svijetu modelinga?

    Za uspjeh u modelingu ključne su disciplina, upornost, samopouzdanje i profesionalizam. Također, važno je biti prilagodljiv i otvoren za učenje, jer se modna industrija neprestano mijenja.

    S kojim se izazovima suočava profesionalni model?

    Profesionalni modeli suočavaju se s izazovima poput intenzivnih rasporeda, održavanja fizičkog izgleda, pritiska industrije te često nepravednih očekivanja i kritika. Također, prisutna je velika konkurencija i potreba za stalnim dokazivanjem.

    Foto: AMAL PADMANABHAN

    Na što si najviše ponosna u dosadašnjem radu?

    Svi poslovi koje sam dobivala bili su mi dragocjeni, ali najviše sam ponosna na to što sam nosila revije na Milano Fashion Weeku i radila za Pradu.

    Koji je tvoj omiljeni modni stil, što najviše preferiraš?

    Moj omiljeni modni stil je klasičan s modernim detaljima. Volim eleganciju i sofisticiranost, ali i udobnost i praktičnost. Preferiram neutralne tonove te kombinaciju crne i zlatne ili bijele boje.

    Foto: daracphotography

    Ima li naše društvo predrasuda prema lijepim i uspješnim djevojkama?

    Nažalost, još uvijek postoje predrasude prema lijepim i uspješnim djevojkama. Često se suočavamo s stereotipima da je ljepota povezana s površnošću, što nije istina. Potrebno je puno truda, rada i inteligencije za postizanje uspjeha u ovoj industriji.

    Kako se nosiš s komentarima muškaraca i što te najviše privlači kod njih?

    Komentare muškaraca doživljavam s dozom rezerve. Važno mi je da se fokusiram na svoj posao i ne dopuštam da vanjski komentari previše utječu na mene. Kod muškaraca najviše cijenim poštovanje, iskrenost i sposobnost da budu podrška.

    Foto: daracphotography

    Koji su tvoji planovi i očekivanja u budućnosti?

    Moji planovi uključuju nastavak rada u modelingu te posvećivanje radu s mladim talentima kako bih im pomogla da ostvare svoje snove u modnoj industriji. Iskustvo koje sam stekla omogućuje mi da im pružim vrijedne savjete i podršku.

    Foto: daracphotography

    Must Read

    spot_img