More
    HomeMODAEDNA HASINOVIĆ: Modna scena u Turskoj nudi nebrojene mogućnosti

    EDNA HASINOVIĆ: Modna scena u Turskoj nudi nebrojene mogućnosti

    Edna Hasinović iz Gračanice već nekoliko godina uspješno gradi svoju karijeru u svijetu modelinga.

    Trenutno boravi u Istanbulu, odakle je podijelila svoje utiske za dobarportal.net.

    “Zahvaljujući mom poslu, trenutno se nalazim u Istanbulu i zaista sam zahvalna na tome jer je Istanbul prelijep grad. Jako volim ovo mjesto zbog ljudi, energije, grada i svega ostalog. Naravno, osjećam se prelijepo, zaista osjećam da mi je ovo druga kuća” govori Edna Hasinović.

    Dodaje da ju je Istanbul očarao svojom veličinom i dinamikom.

    “Definitivno mi se najviše dopalo to što je Istanbul jako veliki grad, budući da volim velike gradove. Također, turistički je grad i ima mnogo ljudi iz raznih država. Uvijek se dešava nešto novo i uvijek imaš priliku da se oduševiš nečemu jer je svaki put sve drugačije. Imaš jednu priliku da sretneš iste ljude. Istanbul nudi mnogo opcija i mogućnosti, što je jako dobro,” kaže naša sagovornica.

    Potom je usporedila je modeling scenu u Bosni i Hercegovini s onom u Turskoj, naglašavajući razlike.

    “Paralela između modeling scene u Bosni i Hercegovini i Turskoj je ogromna. Turska je velika i napredna država, tako da nudi veći spektar mogućnosti za modeling. Zaista ima potencijala, posebno u komercijalnim poslovima. Dok kod nas u Bosni i Hercegovini to nije slučaj jer je modeling zaista na donjoj tački i ne praktikuje se. Tačnije, nema poslova u tom segmentu,” izjavljuje ova harizmatična djevojka.

    Ne krije da je ponosna na svoj dosadašnji rad, trud i postignuća.

    “Posebno bih angažman za zaštitno lice brenda za web stranicu i editorijal za novu kolekciju modnog dizajnera Firata Kaplana”, kazuje Edna Hasinović.

    Nastavlja da su razlike u modnim stilovima između Bosne i Hercegovine i Turske također primjetne.

    “Modni stilovi poprilično se razlikuju. Kod nas u Bosni i Hercegovini je to jako kombinovano, dosta se preuzimaju standardni američki stilovi oblačenja, dok u Turskoj je to nešto malo ‘zatvorenije’, što uglavnom i turisti poštuju koliko je moguće”, navodi naša sagovornica.

    Upitali smo je i koji je njen omiljeni modni stil.

    “Moj omiljeni modni stil je uglavnom street, classy i old money, zavisno od prilike naravno”, ističe ova zanosna djevojka.

    Na kraju razgovora iznijela je i svoje planove za budućnost.

    “Želim nastaviti raditi i graditi što više sebe i karijeru”, zaključila je naša sagovornica.

    Must Read

    spot_img