More
  HomeMODADRAGANA DROCA: Moje ambicije u karijeri modela uključuju rad s renomiranim modnim...

  DRAGANA DROCA: Moje ambicije u karijeri modela uključuju rad s renomiranim modnim kućama

  Dragana Droca iz Novog Goražda nedavno je ponijela titulu Fotomodel publike regije Istočno Sarajevo.

  U razgovoru za dobarportal.net podijelila je svoje utiske s takmičenja.

  “Osjećala sam se izuzetno ponosno i uzbuđeno kada sam saznala da sam izabrana. To je velika čast i priznanje za moj trud i posvećenost. Takođe, osjetila sam veliku odgovornost da na najbolji način predstavim svoju regiju”, navodi Dragana Droca.

  Dodaje da je iskustvo na izboru za fotomodela u Istočnoj Ilidži bilo fantastično.

  “Organizacija je bila na visokom nivou, atmosfera je bila pozitivna i podrška publike nevjerojatna. Imala sam priliku upoznati mnogo talentovanih ljudi i steći nova prijateljstva”, kaže naša sagovornica.

  Njene strategije su se bazirale na temeljitim pripremama koje su uključivale rad s mentorkom Sarom, iz oblasti mode, koreografije i javnog nastupa.

  “Pored toga, radila sam na usavršavanju svojih prezentacijskih vještina. Proučavala sam svoju regiju i opštinu kako bih je predstavila u što boljem svjetlu. Vježbala sam kako bih se što bolje pripremila i istakla svoje jedinstvene osobine”, priča ova mlada djevojka.

  Dragana Droca (FOTO: Dragana Droca, privatni arhiv)

  Ističe da je atmosfera bila ispunjena uzbuđenjem i pozitivnom energijom.

  “Svaki trenutak bio je ispunjen adrenalinom, ali i velikim entuzijazmom. Podrška publike bila je ogromna i dodatno me motivisala da dam svoj maksimum na sceni”, govori Dragana Droca.

  Potom nam je kazala i šta je neophodno za uspjeh na modeling sceni.

  “Pored fizičkog izgleda, ključne osobine za uspjeh u modelingu su samopouzdanje, dobra volja, sposobnost prilagođavanja i radna etika. Takođe, važno je imati dobru komunikaciju, harizmu i strast prema ovom poslu”, napominje naša sagovornica.

  Nastavlja da su njen stil i lični modni ukus elegantni i sofisticirani, ali uvijek s dodirom individualnosti.

  “Na takmičenju sam prezentovala odjeću koju smo dobili, i lijepo sam iznijela svoje outfite za to veče dala sam svoj maksimum”, izjavljuje ova zanosna djevojka.

  Na kraju razgovora izražava nadu da će joj ovo takmičenje pomoći u izgradnji prepoznatljivog imidža u svijetu modelinga.

  “Moje ambicije u karijeri modela uključuju rad s renomiranim modnim kućama i sudjelovanje na međunarodnim modnim revijama. Ili bilo šta drugo što ima veze s modom”, zaključuje Dragana Droca.

  Must Read

  spot_img