NAIDA ZAZAN: Na reviji sam pokazala samouvjerenost i želju

Naida Zazan iz Breze nedavno je ponijela titulu Fotomodel medija Zeničko-dobojskog kantona. 

Na početku razgovora za dobarportal.net govorila je o samim pripremama za izbor.

“Pripremala sam se prije svega psihički, da me trema ne bi uhvatila prije samog takmičenja a pripremala sam se svakodnevno hodati na štiklama jer prije nikad nisam. Moj prvi utisak kada sam zakoračila na pistu jeste da sam se prije svega fokusirala na samo koreografiju da ne bi pogriješila a isto tako sam samo razmišljala zbog čega sam tu i da se trebam pokazati u najboljem svjetlu”, priča Naida Zazan.

Otkrila nam je i koji je to njen najveći adut i šta je to izdvaja od ostalih djevojaka.

“Osim što sam lijepa smatram da sam inteligentna i ambiciozna djevojka, da nikada neću učiniti nešto dok ne razmislim o svim mogućnostima i posljedicama”, kaže naša sagovornica.

Potom se osvrnula i na atmosferu koja je vladala na reviji.

“Osjećala sam jako ugodnu i pozitivnu energiju od strane publike i smirenost dok sam koračala pistom. Također, otkrila sam slobodu u komunikaciji sa žirijem, a na reviji sam pokazala samouvjerenost i želju za ovim poslom”, kazuje ova mlada Brezanka.

Zatim nam je opisala i svoj stil koji je predstavila na pisti.

“Moj stil je više sportski, ali također volim biti u elegantnoj i svečanoj varijanti, sve zavisi šta se u datom slučaju traži od mene”, izjavljuje Naida Zazan.

Naida Zazan (FOTO: Naida Zazan, privatni arhiv)

Upitali smo je i kako se nosila s pritiskom tokom takmičenja.

“Mislim da sam se s pritiskom nosila jako opušteno i smireno, a očekivanja publike su bila također ispunjena”, jasna je naša sagovornica.

Imala je poruku i za druge djevojke koje možda razmišljaju o ulasku u svijet modelinga, ali se plaše izazova.

“Pa rekla bih im da ako postoji dovoljno jaka volja u njima i dovoljno podrške da je sve moguće i da mogu uspjeti ako vjeruju u sebe”, naglašava ova zanosna Brezanka.

Ne krije da je oduševljena cjelokupnom organizacijom takmičenja.

“Organizacija ovog događaja je definitivno bila na nivou zadatka i ispunili su naša očekivanja. Ovaj izbor će također doprinijeti i modnoj sceni Zeničko-dobojskog kantona tako što će sigurno sljedeće godine biti mnogo veći broj prijavljenih”, navodi Naida Zazan.

Smatra da bi se u budućnosti odlično snašla u ulozi televizijske voditeljice.

“Želim nastaviti kao Fotomodel medija, imam slobodu govora tako da vjerovatno se vidim kao voditeljica u nekoj emisiji, vijestima i slično tome”, završava naša sagovornica.