OBUCI KOFER: Marija Nikolić i Nataša Tomić kreiraju unikatne navlake za kofere

Marija Nikolić iz Beograda i Nataša Tomić iz Ivanjice udružile su snage i sada kreiraju unikatne navlake za kofere u različitim dezenima.

U razgovoru za dobarportal.net ističu da ideja za ovaj biznis potiče od njihove velike strasti prema putovanjima koja imaju svoje loše i dobre strane.

“Upravo sam prtljag može da predstavlja veliki problem na istima. Često na putovanjima smo doživljavale neprijatnosti da nam se nov kofer ošteti prilikom transporta (izgrebe, isprlja), ne možemo da ga prepoznamo na traci u moru istih kofera, rajsferšlus pukne pa ne možemo da ga zatvorimo i onda moramo da se snalazimo, da u kesama nosimo stvari, a kilometrima smo udaljeni od kuće ili prodavnice u blizini gde možemo da kupimo novi kofer, što naravno nije predviđeno budžetom recimo ako ste krenuli na neku dalju destinaciju. Iz svih tih situacija se rodila ideja da se osmisli proizvod koji bi pomogao i sprečio takve neprijatnosti. Istraživale smo na internetu videle da to već postoji, ali nije bilo dizajnirano u skladu s našim željama i naravno nije odgovaralo kvalitetu koji smo mi želele. Tako da smo osmislile naše jedinstvene dizajne, pronašle materijale i izradile ih”, priča Marija Nikolić.

Nataša Tomić dodaje da proces kreiranja proizvoda uključuje istraživanje, planiranje, izradu i promociju.

“Navlake moraju biti izrađene od visokokvalitetnog mikrofiber materijala kako bi mogle da se prilagode veličini kofera i da vrše zaista funkciju zaštite kofera, da se ne pocepaju brzo, već da mogu da se koriste na više putovanja. Sama štampa na navlaci je takođe vrlo bitna, svako ko kupuje navlaku želi da mu kofer izgleda lepo i autentično kako bi mogao da se lako uoči na traci, tako da boje moraju biti intenzivne i identične kao s fotografija koje želimo da izradimo. Šivenje je bitan deo procesa konci moraju biti visokog kvaliteta kako se ne bi navlaka pocepala. S obzirom na to da društvene mreže danas daju tu mogućnost marketinga, to je bio sledeći korak, Instagram, Facebook i TikTok stranice. S obzirom na to da je sam proizvod bio jedinstven i do sada nije bio viđen u Srbiji brzo smo postigle popularnost na mreži. Pratioci su se iz dana u dan povećavali i prodaja je krenula brzo kao posledica dobrog vođenja stranice (koju vodimo potpuno same). Sve u svemu, posao zahteva posvećenost, kreativnost i upornost kako bi se proizveli proizvodi visokog kvaliteta”, govori Nataša Tomić.

Marija Nikolić kazuje da su njihove navlake zaista jedinstven proizvod na ovim prostorima.

“Navlake su izrađene od kvalitetnog materijala, mogu da se koriste iznova i iznova. Lako se održavaju, perive su u mašini. U ponudi imamo veliki broj dezena, koje konstantno menjamo i proširujemo asortiman, kako ne bi došlo do zabune na aerodromu ako neko ima istu navlaku na koferu, tako da uvek su u ponudi novi dezeni, a stare izbacujemo. Dezeni su s motivima putovanja, filmskih likova, junaka iz crtanih filmova, zaista za svaki uzrast po nešto može da se odabere. Proizvodi se izdvajaju po svojoj jedinstvenosti i estetskoj vrednosti, nudeći kupcima autentično iskustvo”, izjavljuje Marija Nikolić.

Nataša Tomić podsjeća da su proizvodi dostupni online putem Instagram, Facebook i TikTok stranice Obuci Kofer.

“U ponudi imamo različite dezene navlaka za svačiji ukus, zaštitne gume za točkiće na koferima kao i kaiševe za dodatno ojačavanje kofera ako imate lomljive stvari unutar kofera, koji ujedno štite od potencijalne krađe vaših stvari jer imaju sigurnosnu šifru”, naglašava Nataša Tomić.

    Marija Nikolić osvrnula se i na izazove s kojima se suočava njihov biznis.

    “Izazovi s kojima se biznis suočava uključuju konkurenciju na tržištu, visoku inflaciju s kojima se svi suočavamo trenutno, stalno poskupljenje materijala za izradu kao i same cene rada, praćenje trendova i prilagođavanje promenama u potražnji kupaca”, ukazuje Marija Nikolić.

    Nataša Tomić na kraju poručuje imaju velike planove u budućnosti.

    “Planovi za budućnost uključuju proširenje ponude proizvoda i usluga na teritoriji celog Balkana, jačanje brenda kroz marketing aktivnosti, saradnju s partnerima i kontinuirano unapređenje kvaliteta i inovacija u poslovanju”, zaključuje Nataša Tomić.