EDNA HASINOVIĆ: Želja i istrajnost kao ključ uspjeha u modelingu

Edna Hasinović iz Gračanice studentica je digitalnog marketinga i menadžerstva na Odsjeku marketinga pri Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji u Tuzli i već dvije godine uspješno se bavi modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ova 20-godišnja djevojka ističe da se modelingom počela baviti kada je spoznala svoje mogućnosti i želje za uspjehom. Smatra da su želja, istrajnost i disciplina najvažnije u karijeri modela.

“Definitivno istrajnost, disciplina, u tom smislu da trebamo uvijek održavati svoju figuru tijela prvenstveno i svoj fizički izgled, želja, motivacija i to moramo gledati zaista na profesionalan pristup i dati cijeloga sebe”, govori Edna Hasinović.

Dodaje da društvene mreže igraju veliku ulogu kada je riječ o modelingu.

“Danas živimo u svijetu digitalnih tehnologija, marketinga, tako da sve nekako ide preko tih društvenih mreža i zapravo nas ponajviše doživljavaju i posmatraju na taj način kakav je naš Instagram, Facebook ili bilo koji drugi profil a i samim time preko društvenih mreža dobivamo veću popularnost i pa je nezamislivo baviti se ovim poslom bez društvenih mreža, također i zbog reklama i promocija koje modeli rade”, kaže naša sagovornica.

Mišljenja je da ovdašnje društvo ima predrasuda prema uspješnim i lijepim mladim djevojkama.

“Većina njih koji nisu u tom svijetu modelinga baš i ne shvaćaju na najbolji način da je to jedan zaista divan posao koji pruža mladim djevojkama lijepu karijeru i uspješnu, samo je potrebna jaka volja i trud, jer samim time kako je modeling jako malo razvijen u Bosni i Hercegovini ljudi imaju razne i vjerovatno i ružne predrasude”, navodi ova lijepa djevojka.

Kako svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju mnogih, kazala nam je i kako se nosi sa komplimentima.

“Uvijek zaista budem sretna kada dobijem kompliment, pogotovo onaj koji je neobičan i ne čujem ga svakodnevno i kada znam da je to iskreno, a posebno me usreći kada je to od lijepe i uspješne djevojke”, priča Edna Hasinović koja ne krije da je najviše privlače sportisti koji su visoki i s jakim stavom i harizmom, a da ona kod muškaraca uvijek prvo primijeti oči i osmijeh.

S obzirom na to da mnogo pažnje posvećuje njezi lica, otkrila nam je i šta sve sadrži njena kozmetička torbica.

“Moja kozmetička torba sadrži tonik za lice, serum, kremu za lice i umivalicu za lice”, izjavljuje naša sagovornica.

Na kraju razgovora poručuje da želi nastaviti sa studiranjem te se posvetiti sebi i svojoj karijeri.

“Što se takmičenja tiče, za mene je prvenstveno jako veliki uspjeh što sam došla na državni nivo i to je zaista jedna velika stepenica u mojoj karijeri i zahvalna sam na tome trenutno, dat ću sve od sebe kao i uvijek da ispunim prvenstveno svoja očekivanja a i od drugih”, zaključuje ova harizmatiča djevojka.