ERMINA MEMIĆ: Svaka žena treba da upozna samu sebe i izgradi svoj stil

Ermina Memić iz Cazina studentica je na master studiju građevine i u razgovoru za dobarportal.net ističe da u svakom slučaju, izbor nikada ne bi mijenjala, jer ono što studira obuhvata mnogo vještina i znanja te je čini potpunom osobom.

Ova 24-godišnjakinja navodi da tokom školovanja nije imala dovoljno slobodnog vremena kako bi se bavila dodatnim stvarima koje je zanimaju i u kojima je dobra, a to je make up. Naša sagovornica komentirala je modnu scenu u Bosni i Hercegovini, a dotakli smo se i brojnih drugih tema.   

„S obzirom na loše ekonomske uslove u kojima ljudi generalno žive i rade u Bosni i Hercegovini, mislim da naša modna scena ipak uspijeva da održi neki nivo. Ono što mene fascinira, u koji god grad da odem na našim prostorima su stil i modna osviještenost žena i djevojaka na ulici. Uprkos najčešće skromnim budžetima, znaju da se odjenu ležerno i moderno“, govori Ermina Memić.

Prema njenim riječima, kako su nastupili hladniji dani, bitno joj je da se odjene dovoljno slojevito kako bi joj bilo toplo i ugodno, ali i lako za skinuti kada poslijepodne ugrije Sunce.

„Većinom su to kombinacije oversized blejzera koji je broj jedan i ove sezone s košuljom i hlačama užeg kroja. Kombinaciju uvijek upotpunim s dosta nakita“, kaže naša sagovornica.

Ermina Memić (FOTO: Ermina Memić, privatni arhiv)

Kada je u pitanju njena vitka linija, poručuje da ima snažan sistem samokontrole.

„Aktivna sam osoba koja je stalno u pokretu. Pijem mnogo tečnosti i tako čistim organizam“, dodaje ova djevojka.

Zatim je otkrila i šta sve sadrži njena kozmetička torbica.

„Moja kozmetička torbica koju svakodnevno nosim obavezno sadrži sjajilo za usne, puder, bronzer te ogledalo. Najčešće koristim Mac proizvode, dok od hidratantnih krema najbolje su se pokazale na mojoj koži proizvodi Uriage i Avene“, izjavljuje Ermina Memić.

Ermina Memić (FOTO: Ermina Memić, privatni arhiv)

Svim djevojkama savjetuje da ne troše puno novca na make up već da ulažu u kvalitetne proizvode za njegu kože.

„Lice najviše volim da njegujem kokosovim uljem, jer puno hidrira kožu i štiti od infekcija. Također lice često umivam kamilicom. To su sitni trikovi dostupni svima“, tvrdi naša sagovornica.

Osvrćući se na ulogu društvenih mreža napominje da živimo u svijetu trendova od 15 sekundi koji poput videa na TikToku buknu i nestanu bez da ostave ikakav stalan trag.

„Svake minute nas bombardiraju oglasima kako treba da izgledamo, šta trebamo raditi i kako biti što sličniji tom idealnom marketinškom modelu. Mislim da svaka žena treba da upozna samu sebe i da izgradi neki svoj stil. Žena treba da nosi ono što joj dobro stoji i u čemu se najbolje osjeća i da ne bude opterećena trendovima“, priča ova djevojka.

Ermina Memić (FOTO: Ermina Memić, privatni arhiv)

Zatim je iznijela i svoje mišljenje u vezi estetskih zahvata.

“Činjenica je jedna da je svijet mnogo naklonjeniji lijepim ljudima i koliko god eventualnih neprijatnosti imali zbog svoje ljepote puno je više prijatnosti, zato ne treba da nas čudi zašto se pojedinci odlučuju za estetske zahvate. Nemam ništa protiv estetskih operacija, ako je to jedini način da se osoba osjeća sretno i zadovoljno ko sam ja da sudim“, naglašava Ermina Memić.

Ne krije da je u sretnoj ljubavnoj vezi.

„Kod muškarca mi je najbitnije da je jednostavan, bez kompleksa, s takvim je lako funkcionisati i napredovati kroz život“, riječi su naše sagovornice.  

Smatra da ne bismo trebali praviti unaprijed velike planove.

„Moj cilj svakog dana je da svoje potencijale maksimalno iskoristim u svakom polju i podignem na najveći nivo, a kockice će se uvijek složiti u pravom trenutku kada nam je nešto suđeno“, završava ova djevojka.

Ermina Memić (FOTO: Ermina Memić, privatni arhiv)