Home DOBAR DOBRE PRIČE IMAN FAGIN: Ostvarila sam ulogu u seriji koja će biti rađena u...

IMAN FAGIN: Ostvarila sam ulogu u seriji koja će biti rađena u produkciji Netflixa

Iman Fagin iza sebe ima već nekoliko uloga u domaćim filmovima i serijama, a ova svestrana Sarajka sada će krenuti u nove izazove. 

U razgovoru za dobarportal.net govorila je o svojoj dosadašnjoj karijeri te planovima i projektima koji je očekuju.

Nova godina je počela, pa pretpostavljam da su i pred Vama novi ciljevi i obaveze?

Tako je, ušli smo u novu kalendarsku godinu, koja je za mene dosta obećavajuća. Kroz nekoliko sedmica svoj život započinjem u novoj državi, gdje me definitivno očekuju i novi izazovi, a pored toga, ostvarila sam ulogu u jednoj seriji koja će biti rađena u produkciji Netflixa.

To neće biti prva serija gdje se Vi ostvarujete i kao glumica. Kako Vi gledate na glumu i kakva iskustva nosite vezano za te projekte?

Od malih nogu, kamera i ja smo u ljubavi (smijeh). Nekako je kroz moj posao i sve ono čime sam se bavila, gluma bila sastavni dio moje svakodnevnice. Iskustva koja sam stekla su zaista divna, toliko, da sam u jednom periodu svog života razmišljala da upišem Akademiju scenskih umjetnosti na Odsjeku za Glumu. Ipak, odlučila sam krenuti nekim drugim putem.

Na tom putu ste se okušali i u pedagogiji. Kako Vam se to čini?

Rad sa djecom je zaista došao nenadano i tako spontano, a izrodio se u veliku ljubav. Do sutra bih Vam mogla pričati o iskustvu koje sam stekla i o tome koliko sam ja naučila od njih, učeći njih. Ta divna bića su nešto na što sam ja veoma ponosna i mnogo sam sretna što smo uspjeli razviti fin međusobni odnos.

Iman Fagin (FOTO: Iman Fagin, privatni arhiv)

Šta je dalje za Iman Fagin? Ima li nešto u čemu se želite okušati, a do sada niste?

Šta dalje? Pa, dalje je sigurno novi početak, koji sam najavila na početku našeg intervjua. Kroz dosadašnje iskustvo, okušala sam se u svemu što me privlačilo, tako da je sada pravo vrijeme za novi početak i neke nove izazove.

Kako je Vaša porodica i prijatelji reagovali na činjenicu da se selite?

Porodica i prijatelji su sretni zbog mene, mada su u isto vrijeme svjesni, zajedno sa mnom, da nije jednostavno ostaviti ovdje čitav život koji gradite 27 godina. Ja imam sreću da imam iza sebe porodicu koja me zaista podržava i na tome sam im neizmjerno zahvalna.

Rekli ste da su porodica i prijatelji sretni zbog vas. Šta je sa Vašom jačom polovinom?

Ah, ma kojom polovinom, ja sam cijela (smijeh). Šalu na stranu, Iman je slobodna djevojka, tako da… (smijeh).

Iman Fagin (FOTO: Iman Fagin, privatni arhiv)

Šta je to što Vas privlači kod osoba suprotnog spola?

Energija koju ta osoba emituje. Naravno, sve nas privuče fizički izgled, ali ja se vodim tom energijom i rijetko kad me iznevjeri.

Da li ste više mirniji tip ili živahniji?

Definitivno bih se opisala kao živahnu osobu. Dosta volim druženje, izlaske, putovanja i rijetko kad mirujem.

Kada mirujete, kako to izgleda?

Čudno (smijeh). Pa sve zavisi, zaista, ali volim uvijek pročitati dobru knjigu ili pogledati neki dobar film.

Iman Fagin (FOTO: Iman Fagin, privatni arhiv)

Koju knjigu biste preporučili našim čitaocima?

Knjige koje su na mene ostavile utisak su: “Lovac u žitu”, “40 pravila ljubavi” i knjiga našeg glumca, Feđe Štukana “Blank”.

Kako izgleda jedan Vaš dan?

Zavisi koji je (smijeh). Dan obično započnem treningom, a za to je zaduženo genijalno osoblje iz “Transforma”, na čelu sa mojim trenerom Adnanom, koji, ako ovo čita: Ado, najbolji si!. Zatim završim sve obaveze koje imam isplanirane za taj dan i onda slijedi vrijeme uživanja, a to je najčešće kafica i ručak u “Satchi” restoranu.

Poznato nam je da ste velika ljubiteljica sporta. Da li se to promijenilo ili Fudbalski klub Željezničar i dalje ima Vaše simpatije?

Tako je, velika sam ljubiteljica sporta. Željezničar i dalje ima moje simpatije i iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve navijače i simpatizere kluba da se učlane ili obnove svoju članarinu, ukoliko to nisu već napravili.

Komentari

komentar

Must Read

POZIV ZA UČEŠĆE: Forum građana o odgovornom korištenju društvenih medija

Nova inicijativa poziva ljude širom Bosne i Hercegovine da se prijave za građanski forum za borbu protiv govora mržnje, dezinformacija i uznemiravanja na internetu...

NEJLA GUTIĆ: Nema ništa ljepše kad te druga žena pohvali

Nejla Gutić iz Sarajeva od djetinjstva je pokazivala interes prema manekenstvu, a prve korake na modnoj pisti napravila je sa 13 godina i od...

NIKOLINA ZUBAC: Na parketu dominira, a van njega ostavlja bez daha

Košarkašica Nikolina Zubac iza sebe ima sadržajnu igračku karijeru, a trenutno je slobodna te očekuje novi angažman. U razgovoru za dobarportal.net ističe da ljubav prema...

IDEALNA PRILIKA: Otvorene prijave za volontiranje na 28. Sarajevo Film Festivalu

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg, 28. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 12. do 19. augusta 2022. Volontiranje na...

RUBINA DEDIĆ: Ljubav prema ljepoti i takmičarskom duhu

Rubina Dedić, studentica je prve godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a uz studije uporedo radi alternativne poslove u wellness & spa centrima...

Komentari

komentar