SPIN 2012 najbolji klub u državi već godinama, osvajaju medalje i ponos su države

Stonoteniski klub Spin 2012 najbolji je stonoteniski klub u našoj državi.Osvajač je mnogobrojnih titula, a najznačajnije su osvajanje ženske Premijer lige BiH za žene punih osam godina, isto kao i osvajanje Kupa BIH za žene.

Pored ovih ekipnih titula, najbolji smo i u pojedinačnoj konkurenciji, što govori koliko se kvalitetno radi u našem kolektivu.

Imamo najveći broj članova dječaka i djevojčica koji osvajaju najsjajnija oličja za naš klub. Pored ovog takmičarskog dijela, organizator smo dugi niz godina i međunarpdnih takmičenja. I ove godine smo se odlučuili na takav korak. Naime, organizovat ćemo Međunarodni turnir, pod nazivom Spin 2021, na kojem će uzeti učešće veliki broj igrača iz regije, kao i naši domaći igrači. Jedan od konkretnih ciljeva jeste uspostavljanje međunarodne saradnje ovakvim vidom okupljanja najboljih igrača u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Opis aktivnosti: Turnir će se održati u nekoliko konkurencija u kategorijama dječaka i djevojčica. Igrat će se po grupama, a na kraju grupa ide knock out sistem do kraja.