SAPNA: U narednim danima će biti otvorena narodna kuhinja

0
301

Humanitarna organizacija Help Others iz Salzburga u naselju Vitinica, općina Sapna, otvara narodnu kuhinju za stanovništvo slabijeg imovinskog stanja sa područja Zvornika, Sapne i Kalesije.

Volonteri Help Others-a će razvoziti obroke na kućni prag lica u potrebi.

Prema riječima direktora Help Others, Dževada Islamovića, ciljna grupa su stanovnici starije životne dobi sa zdravstvenim problemima, koji žive sami.

Ova humanitarna organizacija već nekoliko godina pomaže porodice u potrebi, kako donacijama u osnovnim životnim namirnicama i stoki, tako i kupovinom poljoprivrednih mašina.

Volonteri H.O Salzburg su tokom zimskih dana prolazili do naudaljenijih sela u Podrinju, brinuli o starijim stanovnicima noseći osnovne potrebštine za život.

Direktor, Dževad Islamović, živi i radi u Austriji, ali svojim humanitarnim angažmanom želi biti od koristi ljudima u domovini.

Projekat narodne kuhinje podržali su i iz općine Sapna. Direktor Centra za socijalni rad Sapna, Salih Omerović, kazao je: „Nažalost kako odlaze i porodice sa radno sposobnim članovima ovaj projekat je potreban, posebno za stariju populaciju koja nema biološku djecu i koji sami žive u stanju socijalne potrebe.“

Kako je istakao Omerović, iz Centra za socijalni rad će sugerisati korisnike kojima je potreban obrok ili neki drugi vid pomoći.