More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEZADA AVDIČEVIĆ: Došla iz Zagreba u Teočak i pokrenula vlastiti biznis

    ZADA AVDIČEVIĆ: Došla iz Zagreba u Teočak i pokrenula vlastiti biznis

    Prije pet godina iz Zagreba u kome je provela preko dvije decenije u rodni Teočak vratila se Zada Avdičević. 

    Po povratku iz Hrvatske Zada je zatekla sredinu u kojoj nije vidjela svoju perspektivu. Veliki broj nezaposlenih, apatično društvo, jednoumlje bilo je dovoljno da svoju adresu potraži u najvećem gradu Tuzlanskog kantona.

    Novi život započela je u Tuzli, a kako joj je situacija s pandemijom otežavala pronalazak zaposlenja, odlučila je pokrenuti svoj mali biznis i iz ljubavi stvoriti radionicu odakle izlaze najslađi predmeti za vaše najdraže.

    Unikatne poklone strpljivo priprema s mnogo ljubavi. Ima tu poklona za bebe, partnere, prijatelje, svadbenih i rođendanskih dekoracija, ali i dnevnih aranžmana za svaki dom.

    “SVUGDJE SI STRANAC”

    Zada je nakon više od dvije decenije došla u rodni kraj, zemlju iz koje i ptice odlaze: “Dovela me nostalgija, najviše prema porodici. Jer dok je čovjek mlad, svugdje mu je dobro. Al’ kad dođeš u neke zrelije godine, shvatiš gdje god da si van svoje zemlje, stranac si,” kaže Avdičević za naš portal.

    Kada pogledate ove aranžmane, sigurno se pitate od čega sve nastaje i kako?

    “Materijal je razne vrste, svileno cvijeće, suho cvijeće, razni ukrasni dodaci. Naravno po želji klijenta uključujem i svježe cvijeće. Radim za sve prilike, rođendane, godišnjice, rođenja, svadbe… Uglavnom sve ide po želji klijenta.”

    Zada kaže da na njen posao, nastao tokom pandemije, loša ekonomska situacija u zemlji ne utiče mnogo. “Kolika god kriza da jeste, uvijek se nađe neki novac da obradujemo drage ljude.”

    Ova kreativna dama svakodnevno ima novu ideju koju obznani na facebook stranici Dekoracija by Zada. “U životu ništa ne valja planirati. Al’ eto, ja ipak imam neke vizije i ideje. Kod mene će biti svašta, planove neću otkrivati, za sad pratite stranicu.”

    Možda vam trenutna situacija u zemlji i svijetu nije najsretnija, ali praznik za oči je svakako stranica Zade, gdje možete pronaći mnogo umjetnina od kojih dah zastaje.

    Must Read

    spot_img