Home DOBAR SVESTRANA SARAJKA: Emra Hamidović stvara zanimljive crteže, svira klarinet, uzgaja crve,..

SVESTRANA SARAJKA: Emra Hamidović stvara zanimljive crteže, svira klarinet, uzgaja crve,..

Mlade ljude treba podržavati u njihovim aktivnostima, onim dobrim naravno. Jedna u nizu od zaista mnogo interesantnih kreativaca, upravo je ona. Njeno ime je Hamidović Emra, djevojka koja je rođena i živi u Sarajevu. Ima 22 godine i posjeduje razne vještine. Završila je srednju medicinsku školu, a trenutno je studentica četvrte godine Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

 

Uporedo uz osnovnu školu, završila je osnovnu muzičku školu na Ilidži. Emra svira klarinet koji je njeno, kako nam je navela, sekundarno zanimanje. Primarno mjesto u njenom životu zauzimaju životinje. Od mnogo talenata koje ima, odlučili smo izdvojiti njeno stvaranje veoma zanimljivih crteža na kojima su većinom životinje, ali ova mlada dama izdvaja i svoj talenat za sviranje instrumenata.

 

Da li je ideja za bavljenje crtanjem broj jedan ili je ipak ljubav prema životinjama jača?

Pored obaveza na fakultetu i brige o mojim ljubimcima, slobodno vrijeme ispunim hobijima (crtanje i sviranje klarineta). Vodim brigu o mojim ljubimcima ( dvije bradate agame – Damsel i Zoli, dva hrčka – Triamteren i Mastvera, paličnjak – Kasiopeja).

Sama uzgajam i razmnožavam Zophobas crve i Blaptica dubia žohare, kao hranu za agame. Pored svega navedenog moj hobi je i crtanje. Inače sam crtala da bih se opustila nakon stresnog dana ili neki crtež kao poklon meni dragim osobama.

Kućni ljubimci Emre Hamidović (FOTO: Emra Hamidović, privatni arhiv /IZVOR: instagram.com/damsel_and_zoli)

Bradata agama (FOTO: Ilustracija /IZVOR: bornpottytrained.com)

 

Kakvi su komentari ljudi koji već znaju za ovaj zanimljivi talent?

Do sada sam crtala isključivo radi svog zadovoljstva. Iznenada, došla sam na ideju da bih mogla i drugima širom svijeta pokazati svoj talenat. Poneki objavim na svoj Instagram profil i iznenadile su me pozitivne reakcije ljudi. Mnogi su prepoznali moj talenat i dali mi ideju da unovčim svoj rad. Prije nekoliko dana objavila sam svoje radove i iznenadila sam se na zaista velikom interesovanju publike.

 

Kako je zapravo započela pomama za Emrinim crtežima?

Uz pomoć svojih sestara, javno sam objavila nekoliko mojih radova i od tada kreće jedna potpuno nova epoha mog života. Nisam očekivala da će biti ovoliko narudžbi. Najviše crtam životinje, zbog ogromne ljubavi prema njima.

 

FOTO: Emra Hamidović, privatni arhiv

Koliko vremena je potrebno da nastane jedan crtež?

Za jedan crtež mi je potrebno najviše sat vremena, zavisi od tehnike koju koristim. Moja porodica je oduvijek znala za moj talenat. Sestre su se oduševljavale mojim radovima jer izgledaju vrlo realistično.

Smatrate li ovo čime se bavite vašim hobijem ili vrstom biznisa?

Do sada sam zadovoljna kako napreduje moj mali “biznis” i vidjet ćemo gdje će me odvesti u budućnosti, možda se desi i neka izložba. Smatram da mi je ovaj talenat urođen i da je šteta da ga maksimalno ne iskoristim. Ovu svoju priču sam tek pokrenula tako da će zarada tek doći. Međutim, moram naglasiti da su mi bitniji zadovoljni kupci mojih crteža nego naplata.

 

Poruka za druge mlade ljude glasi ..?

Smatram da svako od nas ima neki sakriveni talenat u sebi, samo ga treba na vrijeme otkriti i imati podršku porodice i prijatelja da pokažu taj talenat drugima i da promovišu svoj talenat jer je to put ka velikom uspjehu.

 

Komentari

komentar

Must Read

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

PONOS DRŽAVE: Robotički tim BiH trenutno prvi u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021

Tim mladih Bosne i Hercegovine, okupljeni oko CERIT – Centra za edukaciju robotiku, inovacije i tehnologiju u Mostaru, učestvuju ove godine na svojevrsnoj Međunarodnoj...

VREMEPLOV U SARAJEVU: Vršnjačko nasilje kroz vrijeme

Vremeplov "Vršnjačko nasilje kroz vrijeme", koji simbolično pokazuje da nasilje nije pravi put, održan je u Sarajevu, u prostoru Kutcha.  Vršnjačko nasilje je prisutno u...

Komentari

komentar