Home DOBAR DOBRE PRIČE MANIA TIM: Spojilo ih Sarajevo i ljubav prema kreativnom izražavanju

MANIA TIM: Spojilo ih Sarajevo i ljubav prema kreativnom izražavanju

Lejla Bajrić, Lejla Druškić i Nemanja Borojević igrom slučajnih okolnosti upoznali su se i sprijateljili u Sarajevu. Povezalo ih je prvenstveno prijateljstvo, a zatim i ljubav prema kreativnom izražavanju. Naime, na jednom od njihovih susreta, Nemanja je prvi put čuo Lejlu Bajrić kako pjeva pa im se tako javila ideja za snimanjem i vizualizacijom covera.

 

Njihov MANIA tim za početak je trebao nešto jednostavno, a istovremeno kreativno, te su odlučili snimiti cover za pjesmu “Slobodno me rani”.

“Proces snimanja je bio zanimljiv, ali i iscrpljujući. Snimali smo na strmoj livadi na 38 stepeni, šminka se topila, glumci znojili.  Scene u liftu su bile posebno zanimljive jer su ljudi non stop ulazili i izlazili. Vizuelnim efektima smo upotpunili našu kreativnu priču. Snimali smo nekoliko dana na pet lokacija u različitim dijelovima grada. Počinjali smo u pet ujutro”, prisjetila se Lejla Bajrić – LEYLA (vokal i obrada vokala).

 

 

Njihov jedini cilj je da rade ono što vole, a snagu i motivaciju crpe jedni od drugih.

” Najviše obrađujemo pop muziku, inače volimo energične pjesme pa je fokus na tome. Trenutno su nam na tapeti balkanski izvođači, a ne isključujemo mogućnost obrade i nekih stranih pjesama.  S obzirom na to da nam je ovo druga pjesma za koju smo i prvi spot uradili, recenzije su jako dobre. Ali kao u svakom poslu i prezentaciji svakog konačnog produkta, uvijek se nađe neka kritika. Mi smo svakako spremni da čujemo i jedno i drugo. Za kratko vrijeme smo dobili 400+ pregleda i to samo od naših bližnjih, radimo na tome da proširimo na širu publiku”, ističe Nemanja Borojević – NEBO (izrada i obrada spota i vokala).

 

Ove mlade i ambiciozne ljude primijetili su i poznati muzičari.

“U periodu kada je Nataša Bekvalac trebala da održi koncert, njeni saradnici su tražili članove za koncertni hor. Poslali smo kratki video, njima se svidjelo i pozvali su Leylu na audiciju. Zatim su Natašini fanovi repostovali našu objavu na story i ona je to vidjela, a trenutno smo u kontaktu i sa fanovima još jedne pjevačice koji podržavaju naš rad”, kaže Lejla Druškić (šminka, izrada spota i plana zdrave ishrane).

 

Lejla Druškić, Lejla Bajrić i Nemanja Borojević (FOTO: Nevrus Agić)

Pandemija koronavirusa utjecala je i na njihove planove.

“Pandemija je djelimično poremetila neke segmente našeg rada jer smo ostali bez par primarnih resursa u vidu opreme koja zbog zatvaranja granica nije mogla stići. Fizička distanca je isto predstavljala prepreku pa smo komunicirali online”, govori Lejla Bajrić.

Njihov tim ne bavi se očekivanjima.

“Mi radimo ono što volimo i uživamo u tome, ne vršimo nikakav pritisak na sebe nego puštamo da naša kreativnost odradi svoj posao. Plus to vam je isto kao kad nekoga pitate gdje se vidite za deset godina, mi ćemo dati odgovor, u ogledalu”, jasan je Nemanja Borojević.

 

Imali su poruku i za sve mlade.

“Mladima bi preporučili da se ne boje da budu svoji. Da budu slobodni I da njihovi snovi istinskim radom na njima mogu postati fizička realnost”, zaključuje Lejla Druškić.

 

Komentari

komentar

Must Read

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, je karakterstična država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

POČELA PRVA SEDMICA ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH: Predstavljen Okvir za realizaciju Ciljeva

Prva Sedmica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini počela je danas promocijom Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u Bosni i  Hercegovini "Pozivam sve u...

Komentari

komentar