More
    HomeSPORTFUDBALNENAD BJELICA IZ OSIJEKA: Poznajem većinu igrača iz BiH, šteta je što...

    NENAD BJELICA IZ OSIJEKA: Poznajem većinu igrača iz BiH, šteta je što niste uspjeli pobijediti Sjevernu Irsku

    Dušan Bajević nije uspio odvesti Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo i napustit će klupu naše nogomente reprezentacije. Već su krenula nagađanja oko toga ko bi mogao zamijeniti Princa sa Neretve, spominje se veliki broj trenera, a među njima i Nenad Bjelica koji je trenutno šef stučnog štaba NK Osijek.

    U razgovoru za dobarportal.net, Nenad Bjelica je istakao kako je s pažnjom pratio posljednje susrete reprezentacije Bosne i Hercegovine.

    “Stvarno je šteta što niste uspjeli ući u finale baraža jer je protivnik bio po mjeri i prolazan. Pogotovo, što se utakmica igrala na domaćem terenu. Da je reprezentacija BiH imala dovoljno kvalitete da prođe svog protivnika pokazala je utakmica protiv Nizozemske u kojoj je BiH pokazala da se može kvalitetno nositi sa jačim protivnicima od Sjeverne Irske”, kaže Nenad Bjelica.

    Žao mu je što su “Zmajevi” ostali bez plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

    “Poznajem većinu igrača iz Bosne i Hercegovine, puno njih igra u vrhunskim klubovima i zbog toga je stvarno šteta da niste uspjeli pobijediti Sjevernu Irsku. Stvarno mi je jako žao zbog toga jer su šanse bile velike. Za bh. nogomet i njegovu reputaciju bi bila velika stvar sudjelovati na jednom takvom takmičenjima. Treba se sada fokusirati na nove kvalifikacije, jer ono što je prošlo ne može se više promijeniti”, ističe naš sagovornik.

    Osvrnuo se i na pisanje pojedinih medija u našoj domovini u kontekstu njegove eventualne kandidature za selektora Bosne i Hercegovine.

    “Ne znam ništa o tome što pišu mediji u BiH i da li me spominju kao kandidata za selektora reprezentacije BiH. Ja sam nedavno potpisao trogodišnji ugovor s NK Osijekom i stvarno sam presretan zbog toga i apsolutno usredotočen na to da NK Osijek dovedem na vrh hrvatskog nogometa”, jasan je Nenad Bjelica.

    Na kraju našeg razgovora komentirao je i dešavanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

    “Premijer Ligu BiH pratim onoliko koliko mi vrijeme dozvoljava i kada se pojavi neki interesantan igrač za klub u kojem radim. Činjenica da bh. klubovi nikad nisu igrali grupnu fazu nekog UEFA takmičenja pokazuje da jednostavno ulaganja u nogomet u BiH još nisu na tom nivou da bi se ekipe mogle nositi sa puno bogatijim klubovima kojima je igranje u Europi zbog budžeta tih klubova jednostavno prioritet. Nerealno je to očekivati, pa čak i hrvatski klubovi koji imaju puno veće budžete se teško nose sa bogatijim klubovima i teško ulaze u grupu fazu Evropske lige ili Lige prvaka”, zaključio je Nenad Bjelica.

    Must Read

    spot_img